49

Електронните направления за бързи COVID тестове тръгват до седмица

До края на месеца електронните направления за бързи COVID тестове ще станат факт. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов в ефира на “Събуди се”. Възможността пациентите да се тестват безплатно при личните си лекари за COVID-19 е заради подписване на анекс към новия Национален рамков договор. С него на желаещите да се ваксинират срещу коронавирус ще бъде въведена и опция за флакон “пациент”.

“Ако досега трябваше да се събира лист от 10 човека, за да се отвори един флакон, в момента всеки, който отиде и иска да се извърши с желаната ваксина, може да направи това без да чака”, поясни д-р Томов.

Той заяви, COVID ситуацията в страната “е стабилна”. “Подготвили сме лечебните заведения. Те са изразили готовност да посрещнат една по-тежка вълна, има и медикаменти за лечение на COVID”, каза д-р Томов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitrov

dimitrov

21.08.2022 | 19:33

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?