Следвайте ни

Експерт разкри кои храни да спрем веднага заради COVID-19

viber icon

Към текущия момент в България няма нито един лекарствен продукт, с който да има данни, че може да лекуваме коронавирус. Това заявив ефира на bTV Антон Вълев - магистър фармацевт. 
 
"В световен мащаб също няма утвърден един единствен препарат. Има две лекарства, които може да влияят, но и двете не са налични в България", добави той.
 
"Продължава да има проблем със защитните маски. Някакви количества започнаха да навлизат, но на изключително високи цени, но това се дължи на спекулативното покачване на цените от производителите", каза Вълев.

Той сподели и какво е добре да правят хората в момента:
 
"Не се появявайте на места, където има голямо събиране на хора. След контакт с предмети да измиват ръцете си със сапун или да използват дезинфектат, който да е на спиртна основа – 80% спирт. Ако концентрацията е по-ниска, то не е ефективно срещу коронавируса", каза той.

"Важно е да променим хранителния си режим – намаляваме приема на тестени изделия, млечни продукти и сладко – включително напитки и храни", добави експертът.

"Важно е да избягваме преяждането, защото това сваля имунитета. Може да приемаме лекарства и хранителни добавки", завърши той.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Иван от ракиения казан

08.03.2020 | 15:55

Първо - този не е никакъв експерт, а обикновен аптекар. Второ - съдържанието на етанол или пропанол във всички дезинфектанти на алкохолна основа е между 62 и 72 процента и те действат, освен това може да ползвате и преварена ракия. Трето - никакъв особен хранителен режим не помага в случая.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?