Следвайте ни

Експерт: Грози ни COVID-22, по-смъртоносен от Делта, Бета и Гама

viber icon

Нов вариант, наречен "COVID-22", може да бъде по-смъртоносен от доминиращия в света Делта, предупреди имунологът проф. д-р Сай Реди. Той каза, че "трябва да се подготвим" за този нововъзникващ вариант през 2022 г., който може да представлява "голям риск".

Ученият от Цюрих предупреди, че е "неизбежно" вече съществуващи варианти като Делта (Индия), Бета (Южна Африка) и Гама (Бразилия) да се комбинират, за да направят щама по-способен, пише "Сън", цитиран от БГНЕС.

 "COVID-22" може да бъде по-лош от това, на което сме свидетели в момента. Ако се появи такъв вариант, трябва да го разпознаем възможно най-рано и производителите на ваксини трябва бързо да адаптират ваксината. Появата на този нов вариант е големият риск. Трябва да се подготвим за това", каза проф. д-р Реди.

В разговор с германския вестник Blick проф. Реди каза, че Делта е най-заразният вариант от всички - това, което той нарече  "COVID-21".  Ала той няма "бягащи мутации", генетични характеристики, които му помагат да избяга от имунната система. Бягащите мутации, наблюдавани в някои варианти като Бета, означават, че ваксините стават по-малко ефективни и може да се наложи да бъдат променени, за да се защити населението.

Проф. Реди каза, че комбинация от тези фактори - по-смъртоносни, трансмисивни или избягващи имунитета - ще бъде проблем в близко бъдеще.

 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

сфтъухг

сфтъухг

26.08.2021 | 00:36

Никой не им вярва на лъжите. Ако ще и извънземните да дойдат, никой няма да повярва. Всичко е една огромна манипулация на цялото човечество с любезното съдействие на всички правителства. И никога няма да приключи. Америка изтегли войските си от Афганистан. Сещате ли се какво ще правят с тях? Каквото прави и Австралия!

Отговори
4 5
Няма будали вече

Няма будали вече

25.08.2021 | 21:34

Всеки олигофрен запя реквием.

Отговори
7 6
жаба Кикирица

жаба Кикирица

25.08.2021 | 19:09

Тая новина Марица я качват всеки ден, да не играете със спекулантите на краставици и да ловите шарани в мътна вода?

Отговори
8 6
О, Реди

О, Реди

25.08.2021 | 18:58

О, Мъко моя. Скрий се в миша дупка и не страхувай хората. Ти си поредният платен доктор-професор-психар. Айде бЕгай с 200. чЕкаме ковид 999. Той ще е буреносен ! Лека !

Отговори
14 10
Биологична война

Биологична война

25.08.2021 | 18:54

Води се биологична война срещу цялото човечество, дами и господа, с цел установяването на нова парична система базирана на биодигитален принцип и пълното подчинение на човечествтото на шепа социопати.

Отговори
24 5
ЛОГИКАТА

ЛОГИКАТА

25.08.2021 | 17:54

смятате ли че те зи алчни капиталистически барони са се тр0гнали и търчат да спасяват с ваксини застаряващото население и пенсионерите на които трябва да плащат десетилетия всеки месец пенсии???--тези същите измислиха и пуснаха ковида-за тях си имат и лекарства --вземете пример тръмп-как се разболя и как за 4-дни отново скачаше на сцената и беше излекуван--забележете само за 4 дни---А ВАКСИНИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТА-СА--И ТОВА КОЕТО СИ МИСЛИТЕ- ако случайно ви спасят от смърта на ковида то със сигорност ще ви пречият друга смърт----ЗА ДА ЖИВЕЯТ ПО-СПОКОЙНО БОГАТАШИТЕ И ДА СТАВАТ ВСЕ ПО-БОГАТИ-ТРЯБВА ДА ПОИЗЮИСТЯТ МАЛКО СВЕТА

Отговори
36 5
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

25.08.2021 | 17:37

В ХОД Е НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗАРАДИ ЛАКОМИЯТА НА БОГАТИТЕ--ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е НА- ОСНВНО ПЕНСИНЕРИТЕ -ЗАЩОТО ТЕ СА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ В ЦЯЛ СВЯТ ЗАРАДИ -ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ГОЛЕМИЯТ СИ БРОЙ ОТ МЛАОТО НАСЕЛЕНИЕ--ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ЗА УКРАДЕНИ А В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПРЕД ПРАГА НА ФАЛИТ--КАТО ЦЯЛО ЧОВЕЧЕСТВОТО Е СЪС ЗАСТАРЯЛО НАСЕЛЕНИЕ ЗАРАДИ НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ--И 5-МА РАБОТЕЩИ НЕМОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ 10 ПЕНСИОНЕРА--ПРЕКАЛЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ДАДЕНИТЕ СВОБОДИ НА ЖЕНИТЕ -ДОВЕДОХА ДО ТОЗИ ПРОБЛЕМ---ЗАЩО МИ Е МЪЖ-А САМА МОГА ДА СЕ ОПРАВЯ---ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е И ХОРАТА НАД 50 ТОЕСТ ТЕ СА ПРЕД ПЕНСИЯ И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДАТ ИЗПЛАЩАНИ ПЕНСИИ--КОЕТО НЕ Е ИЗГОДНО ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД--И НАИСТИНА МАСОВО КОИТО УМИРАТ СА ХОРА ПЕНСИОНЕРИ И ТЕЗИ НАД 50 КОИТО СА ПРЕД ПЕНСИЯ--ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО НА 100 УМРЕЛИ ИМА И 3-4 МА МЛАДИ-НО КАТО ЦЯЛО ЦЕЛТА СЕ ИЗПЪЛНЯВА ВИРУСЪТ ВСЪКА ГОДИНА ГО ПРАВЯТ ВСЕ ПО-ЗАРАЗЕН И СМЪРТОНОСЕН-ЗА ДА МОЖЕ ДО 5-6 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ ПРЕД ПЕНСИЯ ДА НАМАЛЯТ НАПОЛОВИНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ---САМО В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ 2 МИЛИОНА И 200-ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ И ОЩЕ ТОЛКОВА КОИТО ЧАКАТ ЗА ПЕНСИЯ--ПРИ ТОВА СЪОТНОШЕНИЕ НИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ 10 МИЛИОНА РАБОТЕЩО НАСЕЛЕНИЕ--ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПУСКАТ УНИШОЖИТЕЛНИ ВИРУСИ--НАЙ-ВЕРОЯТНО И ВАКСИНИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В ИЗТРЕБВАНЕТО-АКО НЯКОЙ СЕ ПАЗИ И НЕИЗЛИЗА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ДА МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИ ВАКСИНА И ТЯ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА НА КОВИДА--НАЙ-ВАЖНАТА ЦЕЛ Е ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ИНДИВИДА НА 7-МОТО НЕБЕ--ДА БЪДЕ ОБРАН--КАТО СИ ДАДЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ= КОВИДА Е ПУСНАТ ОТ АМЕРИКАЦИТЕ С ЦЕЛ ДА СТОПИРА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА-КОЯТО Е ВЪВ ВЪЗХОД---НА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА И ТРЯБВА ХОРА ЗА ДА ИМ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ СТОКАТА-КИТАЙ НЯМА ИНТЕРЕС ДА УБИВА ХОРАТА--ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСИТИЛЕТИЯ-АМЕРИКА ПАЛИ ВОЙНИ И УНИШТОЖАВА ХОРАТА--НО РАЗБРА ЧЕ САМО С ВОЙНИ НЕСТАВА-ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ДА СЕ МЕСИ И РУСИЯ--И ЗАПОЧНАХА ТИХОМЪЛКОМ С ВИРУСИ        

Отговори
37 8
статистика

статистика

25.08.2021 | 17:32

всяка година го усилват и го правят по-смъртоносен и по-заразен--и това ако не е човешко дело-здраве му кажи

Отговори
39 5
Нема конспирация ве Никаква

Нема конспирация ве Никаква

25.08.2021 | 17:20

Нещо като номерата на колите Едно време бяха с по две букви отпред и четири цифри след това После добавиха и по две букви отзад в най различна кобинация И това не било чипиране

Отговори
28 6
Гери Йорданова

Гери Йорданова

25.08.2021 | 17:19

Как така , трите.щама ще се обединят и ще образуват нов Ковид 22 ? Те не са.мидшещи същества ! Трябва , някъде , в някоя лаборатория , да ги обединят и да създадат новият Ковид 22 , който ще ни създаде грижи ! Вместо да ни плашете , хванете за врата тези господа , за да ги спрете и да не.ни заразяват !

Отговори
36 3
ОТГОВОР

ОТГОВОР

25.08.2021 | 18:20

НЯМА КАК ДА ГИ ХВАНАТ--ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ-И АКО РЕЧЕ ДА ГИ НАПАДНЕ И УНИЩОЖИ ДРУГА ДЪРЖАВА--ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ НАПЪЛНО СВЕТА--НАПРИМЕР--КИТАЙ И РУСИЯ ДА НАПАДНАТ И УНИЩОЖАТ ОСТА НА ЗЛОТО АМЕРИКА--ТОВА ЗНАЧИ УНИЩОЖЕНИЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ--НО ОБЩО ВЗЕТО ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ПОЛЗА ОТ НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАСТАРЯВАЩОТО И НАСЕЛЕНИЕ--ТАКА ЧЕ И ВЪЛКЪТ СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО---НО ТЕЖКО ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ--ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА КОЯТО МИСЛИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО СИ БЕЗ ДА ГО ДЕЛИ Е КОМУНИСТИЧЕСКА СЕВЕРНА КОРЕА---ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ ВАЖИ ПРАВИЛОТО ВСИЧКО Е ПАРИ И С ВСИЧКО СЕ ТЪРГУВА--

Отговори
15 4
Единствения

Единствения

25.08.2021 | 21:52

Единствения начин е да стане революция в Америка и Англия и новото правителство да ги изправи пред съд тези психопати.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?