2374
Следвайте ни

ЕК въвежда сертификати за антитела, ако има подкрепа от учените

viber icon

Европейската комисия изрази днес готовност да препоръча сертификат за COVID да бъде издаван и на хора, които имат антитела срещу вируса на новото заболяване, стига да има подобна препоръка от учените, пише Nova.bg. Това заяви днес говорител на Комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

Той отбеляза, че европейският цифров ковид сертификат, както е официалното му наименование, е предвиден само за облекчения при пътуване. Останалите цели, за които сертификатите се използват, се определят от държавите в ЕС, добави говорителят.

По неговите думи комисията е предложила сертификати за преболедуване да се издават само на хората, чието заразяване е било установено с тест по метода PCR, заради препоръката на учените.

Възможността да се издава сертификат при откриване на антитела бе обсъдена, но засега не е достатъчно подкрепена от науката, продължаваме да следим този въпрос, заяви говорителят. Може да предложим промени, ако има нови научни насоки. Засега няма достатъчно яснота, за да направим такава препоръка, допълни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Въпрос

Въпрос

04.11.2021 | 17:29

Въпрос към управляващите: Какво става, когато направиш 80% от населението 'нелегални'? На там вървят.

Отговори
3 1
Батко

Батко

04.11.2021 | 17:27

Освен да лаладжийствате, поне се научете да пишете, да мога да ви чета глупутките :D

Отговори
1 1
Няма

Няма

04.11.2021 | 16:46

Да има подкрепа от научната общност . Само вижте научния съвет на Борис Джонсън колко хора има зависими и получават облаги от фармацевтичното лоби . Искат всички да се бодем . Уж ваксините безопасни , пък още ги проучват и събират данни . Първо ги изпитват на хора , после на мишки . Справка Бионтех .

Отговори
7 2
Мне

Мне

04.11.2021 | 16:31

Да не са канят. Първо самите сертификати нарушават куп закони и са дискриминационни. Няма да стане

Отговори
7 2
Като на студенски изпит за оценка три

Като на студенски изпит за оценка три

04.11.2021 | 16:13

Подкрепа от учЕните на софра при чифутската фармацевтична и банкерска мафия Ясно къф шъ бъде резултата Нагласени въпроси със нагласени отговори

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?