Следвайте ни

Един от трима, преборили COVID-19, e с психично разстройство

viber icon

Един на всеки трима излекували се от COVID-19 e диагностициран с мозъчно или психично разстройство. Това показва американско проучване, направено в рамките на 6 месеца сред 230,000 души, преборили болестта. 
 
Учените казват, че не е ясно дали вирусът е причината за проявилите се разстройства у хората, но безпокойството и депресията били сред най-честите диагнози.
 
Сред болните от COVID-19 случаите на удар, деменция или неврологични заболявания били рядкост, но все пак се проявявали при хората, понесли тежко вируса.
 
Здравните експерти са все по-обезпокоени от доказателствата за по-висок риск от мозъчни и психични разстройства сред COVID пациентите. 
 
Предишно проучване на същите експерти миналата година установи, че 20% от преболедувалите COVID-19 са развили психично разстройство в рамките на 3 месеца. Сегашното проучване показва, че процентът на диагностицираните с психично разстройство е скочил на 34%.
 
Случаите на безпокойство и депресия били значително по-чести при пациенти, преболедували COVID-19, в сравнение с тези, прекарали грип или други респираторни инфекции. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Дедо

Дедо

10.04.2021 | 16:52

Ако гледа човек хората на улицата,май не е един на трима . Май всички са с псичхични проблеми..

Отговори
3 1
Nabludatel

Nabludatel

10.04.2021 | 15:08

Imali ludiiiiiii

Отговори
0 0
Боко

Боко

10.04.2021 | 14:11

Може и да има истина. Някои ат нашите управляващи,изкарали ковид са точно с психично разстройство,граничещо с шизофрения! Идеални обекти за проучване!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?