Следвайте ни

Две жени в Добрич се измъкнаха от ада на COVID-19

viber icon

Добри новини от Добрич! Две пациентки на многопрофилната болница, заразени с COVID-19, са били екстубирани. И двете жени са прекарали повече от две седмици на апаратна вентилация, докато състоянието им не се е подобрило.

Това са първите подобни случаи в здравното заведение, информират от Отделението по анестезиология и интензивно лечение.  Инфектираните с коронавирусна инфекция от началото на пандемията лица в област Добрич са 695, починалите са 30.

Седем лекари, 17 медицински сестри и шест санитари работят в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница в Добрич. По думите на началника му д-р Митко Груев пред БНР, втората вълна на инфекцията от COVID-19, която застигна Добрич от началото на юли месец, е много тревожна.

Настанените в момента пациенти с COVID-19 в тежко състояние са две жени – на 46 и 58 години, те са поставени на апаратна вентилация. Очакванията са, че скоро и жената на 46 години ще може да бъде изключена от апаратната вентилация и при отрицателен тест за COVID-19, тя ще бъде преместена.  

Според него несериозното отношение към заболяването в част от обществото ни спомага още повече за разпространението на инфекцията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?