Следвайте ни

Двама професори издадоха тайната си срещу коронавируса

viber icon

Кардиологът проф. Младен Григоров и проф. Тодор Кантарджиев посочиха  2 мощни витамина срещу коронавируса.

Най-важното е да ограничат излизанията си и да не се попада сред големи колективи от хора. Освен това казвам на всички: Купувайте си и пийте витамин С и Д. Разбира се, витамин С го има във всички плодове и зеленчуци, но добавянето на още – до 1 грам на ден, не е за пренебрегване.

Витамин Д, например по 5 капки на ден върши добра работа – аз също ги ползвам. Те вършат работа, укрепват имунитета. Витамините са полезни и за всички с хронични болести, с диабет също.

От своя страна епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев сподели:

"Повече проветряване в офисите и домовете, а рейсовете, трамваите и всички превозни средства от градския транспорт също да отворят прозорците", посочва експертът.

Той обясни какво да правят възрастните хора, които се почувстват зле, за да действат веднага, а не да чакат последния момент. Появят ли се симптоми за затруднено дишане, възрастните да се обадят по телефона на личния лекар и на свой роднина и да чакат вкъщи да бъдат откарани към болницата от специализиран транспорт.

"Малко витамин С, малко витамин Д, отворени прозорци", препоръча още епидемиологът.

Той обясни, че обикновено при болните над 80-годишна възраст, когато имат двойна бронхопневмония, се налага подаване на кислород, което са в състояние да направят не само болниците в столицата, но и всички областни лечебни заведения. Именно за да не се стигне до това състояние, хората над 60 години не трябва да чакат да се влошат, пише zdrave.to

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?