49
Следвайте ни

Древно лекарство за подагра бори успешно COVID-19

viber icon

Лекарство, използвано за лечение на подагра, има потенциала да намали смъртността от COVID-19 с 50%, сочи ново проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Колхикум е лекарство, извличано от растения, което за първи път е използвано от древните гърци заради своите специални лечебни свойства.

Започва да се използва широко около първи век сл. Хр. за лечение на подагра и други възпаления и е от малкото медикаменти, които се използват и до днес. Това твърдят експерти от Еврейския университет в Йерусалим.

Четири проучвания, включващи 6000 пациенти с коронавирус, изследват ефектите на лекарството, като всяко показва „явна полза“ от употребата му.

Израелските експерти анализирали проучванията, като открили „значително подобрение в тежките коронавирусни случаи и най-важното - отчетено е намаление на смъртността с около 50% в сравнение с тези, които не са лекувани с колхикум“.

Откритието е важно, тъй като лекарството е евтино и изисква доза от половин милиграм на ден, според изследователите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Fhjk

Fhjk

16.12.2021 | 18:28

Оооо, няма шанс това лекарство, още повече, че е евтино! Вече е кристално ясно, че трябва по-дълго време да има вируси, този ако изчезне, друг ще пуснат, лечението да е скъпо и народа перманентно болен! Това са реки от пари! Та това евтино и качествено лекарство веднага ще бъде оборено като неефективно!

Отговори
4 0
Филибелия

Филибелия

16.12.2021 | 20:48

Защо никой не търси причинителите за създаването на "Ковид" ?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?