Драконовски мерки срещу коронавируса в „Медлайн“, „Централ Хоспитал“ и МЦ-1

Затегнаха противоепидемичните мерки в МБАЛ „Медлайн“, МБАЛ „Централ Хоспитал“ и МЦ-1 заради случаите на коронавирус у нас със заповед на ръководството. 

Персоналът на лечебните заведения ползва лични предпазни средства. 

Забранен е достъпът на придружителите на пациентите. Санитари помагат на трудноподвижните болни за придвижване между отделения, медицински кабинети и лаборатории. Преустановени са и свижданията. 

При приемане на всички болни са измерва температурата, провежда се и засилена епидемиологична анамнеза в приемно-консултативните кабинети. Задължително се установява дали са пътували в чужбина, а също и дали са имали контакти с чужденци от държавите със завишена заболеваемост. 

На входните врати във всички отделения са поставени диспенсъри с дезинфектанти. Засилена е дезинфекцията на болничните стаи,  санитарните възли, коридорите, като подовете се  измиват със специални препарати през 2 часа, а през  час се проветряват помещенията. 

Поради създалата се епидемиологична обстановка известният пластичен хирург д-р Ангел Енчев обяви, че ще извършва прегледи само на оперирани пациенти. Всички други консултации ще се правят виртуално на [email protected]

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?