Следвайте ни

Драконови мерки в Районен съд-Пловдив заради коронавируса

Дезинфекцират Районния съд

viber icon

Районен съд – Пловдив продължава да работи в нормален ритъм, без да се отсрочват дела, като са взети строги мерки  за дезинфекция на работните помещения – съдийски кабинети, канцелариите на съдебните служители, съдебните зали, коридори, фоайета, санитарни възли.

На съдиите и съдебните служители  е направена презентация от лекар епидемиолог, специалист по инфекциозни болести, във връзка с превантивните мерки за намаляване на риска от възникване на нови случаи на грип, остри респираторни заболявания и коронавирусна инфекция /COVID-19/.

Естеството на работа на Районния съд не позволява прекъсване на правораздавателния процес, тъй като повече от 50 % от разглежданите дела попадат в разпоредбата на чл. 329 ал. 3 от Закона за съдебната власт: наказателни дела, по които има постановена мярка за неотклонение задържане под стража, делата за издръжка, за родителски права на ненавършили пълнолетие деца и за незаконно уволнение, искания за обезпечаване на искове, за обезпечаване на доказателства, за даване на разрешения и заповеди по Семейния кодекс,  делата по Закона за защита от домашното насилие, както и дела, за които законът предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец.

От ръководството на Районен съд – Пловдив призовават гражданите по възможност да не посещават Съдебната палата и  извършването на справки да се прави по телефона или да се използва интернет страницата на съда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?