Следвайте ни

Доставиха 1170 дози ваксина в РЗИ - Пловдив

viber icon

1170 дози ваксини срещу COVID-19  бяха доставени в РЗИ Пловдив. Те са част от пратката от 17 550 дози, пристигнали в България от производителя Pfaiser/BioNtech. С тях ще продължи имунизацията на медици и хора от социалните домове в Пловдив и областта. Отсега нататък България ще получава ваксини всяка седмица, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата магистър - фармацевт Богдан Кирилов.

През февруари се очаква в страната ни да бъдат доставени общо 83 000 дози от ваксината на Pfaiser/BioNtech. През март количествата ще се увеличат и ще получим около 104 000 дози. Доставки ще има и на ваксината срещу COVID-19 на производителя Mоderna.

Следващата доставка ще бъде с 2000 дози по-малко от предвидените 8000 като  количествата ще бъдат компенсирани в рамките на месеца. До края на февруари по предварителна информация ще бъдат доставени и около 260 000  дози от одобрената в края на миналата седмица трета ваксина – тази на AstraZeneca.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай