Следвайте ни

Дончев обясни кога ще излизаме от вкъщи с декларация и SMS

viber icon

Има и по-тежки карантинни мерки от взетите в момента. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. 

"Ако се наложи може да се вземат и по-тежки - тотално карантиниране на рисковите групи - възрастни хора и такива с хронични заболявания или излизане само с декларация или смс, ще се вземат", отсече той. 

"Може въобще да не се наложи мярка със смс. Ние от дни разработваме виртуална система. В рамките на седмицата ще я представим. Тя ще е достъпна за гражданите. Там всеки ще може да проверява, ако има симптоми, дали е бил в контакт със заразен например", заяви Дончев. 

"Това ще може да се изтегли като приложение на мобилния телефон. Там може да се отбележи, че излизаш например. Тази система ще бъде представена в четвъртък", каза вицепремиерът.

"По-строгите мерки са планирани все пак, готови са като документи, просто не са задействани. Основно става въпрос за ограничаване на причините за излизане - например да са само до аптека или магазин или по работа", каза той. 

По думите му в никакъв случай не трябва да се допуска струване на хора. 

"Ако се водим от опита в Азия, всичко трябва да отмине до 3 месеца. Следим непрекъснато какво се случва в другите страни. Следим и всички научни публикации. Основните въпроси си въпроси са колко заразени, колко починали и колко време", казва той.

"Мярката 60/40 се прилага почти навсякъде. Няма безспорна мярка", смята Дончев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Абе, т@п#н@р

31.03.2020 | 11:40

Какво мобилно приложение? От 4 години не ползвам смартфон; и няма да си взема пак заради вашите глупости. Никой не може да ме принуди да имам определено устройство, ясно?

Отговори
2 1

Аз такъв опит не искам

31.03.2020 | 11:20

Да взимам пример от хора,които ядът прилепи и змии ли?!!!!!!!

Отговори
2 0

МРЪСНИ КИТАЙЦИ!!!

31.03.2020 | 09:49

КАКЪВ ОПИТ ОТ МРЪСНИТЕ Китайци черпите бе? Вижте ги как продължават да си продават Прилепи и змии бе. Това са мръсни жълти вируси !!! Точно от тях ли ще черпите опит дето не им пука за умиращите и си продължават с пазарите на ПРИЛЕПИ , ЗМИИ, КОТКИ!!!! Вижте тук: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8163761/Chinese-markets-selling-bats.html

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?