Следвайте ни

Домашните илачи срещу Covid-19 скочиха двойно

viber icon

Джинджифилът - едно от най-купуваните средства в момента като природен имуностимулант, е поскъпнал драстично. 

Според търговци на Пазара на производителите в Кърджали, от 7 лв. за килограм, цената му е достигнала – 15 лева за кило на борсата.

Купувачи край сергиите в областния град пък ще трябва да заделят 16 лева за килограм. Двойно, че и повече…

Скок на цените се забелязва и при останалите природни имуностимуланти. Чесънът е един от най-тачените от нашенци продукт, във времена на вируси и епидемии. Вече е 8 лева за килограм, с два над доскорошната му цена. Увеличение има и при лимоните, от 2.50 на 4.50 лв. килото.

Медът също е сред продуктите, които кърджалийци в момента купуват. Никой обаче не се ангажира да отговори каква е причината за осезаемия скок на цените. Явно, че след изчерпването на противовирусните препарати в аптеките, на дневен ред са природните продукти, които на този етап все още се предлагат на пазара, но с чувствително по-високи цени. 

blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Щастлив от живота близко до природата

28.03.2020 | 11:27

Наше типично БЪЛГАРСКО растение лекува по тези земи хилядолетия или по скоро се подиграва с всеки вирус! Имаше го във всеки селски двор, а със сигурност още расте по запустелите къщи. Клавиатурите май са една от многото причини за съвременните болести. Върнете се в Природата!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?