Следвайте ни

Доказано! Ваксината спасява на 99% от смърт и тежка болест

viber icon

Отлични новини от Израел - държавата, която е най-напред с имунизацията. Ваксината срещу коронавирус е 99 % ефективна при предотвратяване на сериозни заболявания и смърт.

Данните ясно показват значително намаляване на случаите сред населението над 60 години, тъй като по-голям процент от него вече е напълно ваксинирано, пише „Джерусалем поуст“.

Ваксината на „Пфайзер“ е доказано 99 % ефективна за предотвратяване на хоспитализация, сериозни заболявания и смърт за тези, при които вече са изминали две седмици от втората доза, показват нови данни, публикувани от здравното министерство в събота вечер.

Протоколът за прилагане на ваксината на „Пфайзер“ включва поставянето на дозата на два пъти с интервал от три седмици. Израел започна да прилага ваксината на 19 декември. Докладът включва данните, събрани от министерството до 13 февруари.

Докладът отчита нивото на ефективност на ваксината както седем дни след втората инжекция - когато се счита, че имунитетът започва, така и след седем дни по-късно. Министерството сравнява заболеваемостта и смъртността между тези, които са се ваксинирали, и тези, които не са.

„Благодарение на силната и стабилна здравна система на Израел, която ни позволи да достигнем несравним обширен процент на ваксинация за кратък период от време, както и на способността ни да извършваме цялостно епидемиологично проследяване, ние сме първата държава в света, която демонстрира ефекта на ваксината срещу Ковид-19 в реалния клиничен свят “, каза генералният директор на здравното министерство Чези Леви.

Според документа, седмица след втората доза, ваксината е била 91,8% ефективна за предотвратяване на заразяване с вируса, 96,9 % - за предотвратяване на развитие на симптоми като треска и дихателни затруднения и 95,6 %, 96,4 % и 94, 5% срещу хоспитализация, сериозно протичане на болестта и смърт съответно.

Данните ясно показват значително намаляване на случаите сред населението над 60 години, тъй като по-големият процент сред него вече е ваксинирано и с втората доза.

„Ваксината значително намалява заболеваемостта и смъртността и нейният ефект може да се види в данните за заболеваемостта в страната“, каза Леви. „Нашата цел е да продължим да ваксинираме цялото население над 16 години, а когато дойде време и тези под 16-годишна възраст, за да постигнем обширното покритие, което ще ни позволи да се върнем към нормалния живот, за който всички ние копнеем."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

АнтиКУКУ

АнтиКУКУ

21.02.2021 | 12:40

Кукувец, ти пак ли изпълзя от Ковидскривалището? Намери материал,доказващ,че ваксината пази от зараза? Хайде мършо ковидски, медицинско четиво и изследвания. Търси гниди. Научен труд. Не журналистика и лъжи. Колко време е нужно за да се види ефект от ваксина. Търси, търси и си сложи маската.

Отговори
2 0
КУКУ

КУКУ

21.02.2021 | 13:25

Чакам линка, бауш!

Отговори
0 1
Граматиков

Граматиков

21.02.2021 | 06:31

В Израел има червени и зелени зони. Зелените зони са местата, в където основно живеят ортодокси. Те не спазват ограничения, не носят маски, не се тестват, не се ваксинират и не умират. Дневно заразените в Израел са хиляди и има увеличение в броя им, ако се съпостави с броя на тестовете. Който умишлено е намален.

Отговори
10 3
КУКУ

КУКУ

21.02.2021 | 09:50

По-лъжлива мастия от теб не съм срещал. Ще пуснеш един линк за "инфото" как ортдоксалните в Израел, НЕ УМИРАЛИ от Ковид? Няма няма да забравиш за линка, лъжливо к-опеле?

Отговори
3 1
Виж дали в Израел има увеличение или намалят, к опеле лъжливо

Виж дали в Израел има увеличение или намалят, к опеле лъжливо

21.02.2021 | 10:04

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/

Отговори
1 1
КУКУ

КУКУ

21.02.2021 | 10:12

И още нещо: Основната причина Израел все още да не са приключили с Ковид са точно ортодоксалните и арабите, които отказват да се ваксинират, НО НЕ ОТКАЗВАТ да търсят болници като развият тежка пневмония следствие на Ковид. В Израел мислят да въведат имунизационен сертификат, без който няма да има възможност да пътуваш и един куп други неща. Тогава ще се ваксинират и останалите и те забравят за Ковид. А тука лъжци на теб ще продължават да си ръсят лъжите и тъпотиите.

Отговори
3 1
Тиква

Тиква

21.02.2021 | 12:41

и в Занзибар не умираха, ама вече умират. Откакто президента им се разболя решиха, че има вирус. Като емре ще почнат и мерки да вземат, щото преди това разчитали само на бог.

Отговори
1 1
Руска прoпаганда

Руска прoпаганда

20.02.2021 | 23:56

Тъпитe руснаци умирaт с хиляди на ден а Путин продава тяхната ваксина на сърби и унгарци за пари и политическо влияние. Типино по импeрски, никаква грижа за населението. Вчера по Панорама, политическата прoститутка Бойко Василев се нaсра да пита, защо сърбите били по-напред от нас в процент ваксинирани. Ами по-напред са с няколко процента, защото Путин си продава скaпаната ваксина за да си държи лобито в Сърбия а в същото време руснаците умирaт. Надали някога ще разберем точният брой на пoчиналите от ковид в Русия. Типично за умирaща нация.

Отговори
6 12
...

...

21.02.2021 | 00:09

Много ги разбираш паутьо

Отговори
8 5
КУКУ

КУКУ

21.02.2021 | 09:53

Русия я обявиха точната цифра като си отчетоха смъртността за 2020. Около 180 000 са от Ковид. По отношение на ваксините - Сърбия използва и китайска ваксина не само руска. Като цяло всички около нас без Македония ваксинират с пъти по-бързо.

Отговори
1 2
Тиква

Тиква

21.02.2021 | 12:40

Абе Мунчо, то по тая логика държавата на север от Мексико изобщо не трябва да продава ваксини, защото има вече 510 000 починали.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай