Следвайте ни

Доцент Мангъров: Отнемат ви свободата, а уж спасяват здравето

viber icon

И отново доцент Мангъров! Няма умора този човек.

"Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве. Вие се съгласявате, защото ви е страх. От сутрин до вечер ви плашат. Страхувам се от натиск. Страх ме е от самото начало, че ще бъда смачкан от всички тези, които са в състояние да затворят цялата страна", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че не е получавал заплахи и съобщения от политици заради позициите и мненията му. А някои от колегите му се сърдят, но имало и такива, които го разбират.

През 1995 и 1996 г. по целия свят е върлувал грип, наречен "Ухан 95". Симптомите са включвали висока температура, кашлица, усложнение от бронхопневмония.

Инфекционистът посочи в предаването "Денят ON AIR", че единственото общо между вируса от 95/96 г. и коронавируса, е, че и двата са тръгнали от Ухан. Този от 1995 г. е грипен вирус, а другият, от 2019 г., е към коронавирусите. Всяка година по света от грип загиват най-малко 500 000 души, стана ясно от думите му.

"За миналата година са починали малко под 8 хил. души от Ковид-19, в САЩ те са около 400 000. Смъртността е 0,13%, много по-малко от един процент", подчерта доц. Мангъров.

Инфекционистът отбеляза, че загубата на близки се случва всяка година при епидемията от грип, но никой не съобщава сутрин колко души са починали. По думите му никога не е имало такова чудо, каквото през миналата година.

"Другите вируси също се карат тежко, това не е нещо необичайно. Никой не сложи маска по време на свинския и хонгконгския грип. Някой манипулира хората по най-безобразен начин. Целта е светът да се доведе до разорение. Акцентира се от сутрин до вечер върху едно и също", обясни началникът на Клиниката по детски инфекциозни болести.

18 са болните от Ковид-19 в болницата, в която работи доц. Мангъров, като в момента от кислород се нуждаят едва трима от тях.

"Това е вирус, за който нямаме дефинитивно лечение. В много малък процент, когато вирусът засегне цялата белодробна тъкан и човек няма възможност да си покрива нуждите от кислород, може да се наложи хоспитализация.

В повечето случаи е безуспешно човек да се сложи на кислород. Да, имало е хора, които съм лекувал и които са загинали", призна доц. Мангъров.

Според него, ако наистина ваксините срещу стария щам действат и срещу новите щамове, това означава, че щамовете имат един и същи антигенен строеж. Това би трябвало да означава, че прекаралите стария щам няма да се разболяват от новия. Не сме наясно дали ваксините защитават от старите щамове, отбеляза инфекционистът.

"Човек, който е прекарал вируса, няма как да се разболее, защото има имунен отговор. Антителата се произвеждат от лимфоцитите. Когато човек се разправи с вируса, част от тях остават в лимфните възли и костния мозък - дават възможност при нов контакт със същия вирус да се размножат и бързо да изработят отново антитела", поясни доц. Мангъров

"Не разчитаме на медикамент, защото нямаме такъв. Има ваксини, които водят до това, че когато човек се зарази със заболяването, срещу което е направена ваксината, той го кара по-тежко. Не съм против ваксините. Тези ваксини, които се налагат масово, не са преминали всички етапи на добрата клинична практика. Всички ваксини се намират в трета фаза на клинично проучване", каза още той.

И изтъкна, че една ваксина се изпитва и вкарва в масова употреба чак след десетина години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Asen

Asen

18.02.2021 | 11:23

Този доцент е пълен иди - т, незнам как го търпи жена му. Това е грешка на природата.

Отговори
4 8
Война с всички жестокости

Война с всички жестокости

17.02.2021 | 18:55

Всичко е лъжи и мутренска постановка за спечелване на фалшифицирани избори. Няма вирус, хората се разхождат спокойно по главните улици на голямите градове. Магазинините и транспортът работят. Просто сцени да се държи народът в страх. Мутрата и гербаджийте не се отказват от широкият живот, власт и милиони пари с цената на всичко,независимо колко морално е то и колко унищожен /убит /е българският народ..

Отговори
10 6
Ков 38

Ков 38

17.02.2021 | 17:11

Това, си е , световен заговор той не е само в България. Ковид си го има и е целенасочен

Отговори
11 3
Каква благодарност от чифут

Каква благодарност от чифут

13.02.2021 | 19:55

Народа който е дал писменост на милиони по света Народ който има Джон Атанасов Който има Капитан Петко воевода Народ който има Държава над 1300 години и история бива обиждан като тъ .ъъъъъ п народ от гниди еврейски Не е ли време със шутове с криви сопи красиво да ги помолим да се изнесат при свойте умни братя в Израел по близо до любещите ги много братя мюсюлмани търсещи ги по цял свят да им се отблагодарят

Отговори
11 7
И що било така

И що било така

13.02.2021 | 13:25

Поразходете се в централните градски части на почти всеки Български град и попитайте стари граждани Българи чий са сградите със днес лъскавите офиси на банки Мобилни оператори Чейндж бюра Бутици Все на еврейски фамилий За новостроящите се МОЛове няма да коментирам То е повече от ясно И какво да правят тогава едни еврейски реститутки взимащи стотици хиляди на месец от наеми освен да бъдат активни членове на всяка пръкнала се в България политическа формация Първи Като на всяка манджа мерудия Та погледнете студията на телевизий радиа сайтове Целия информационен ефир е обзет от техните сурати Има ли сфера от нашия живот в която техните сурати да не ни поучават какво как и защо Харлан Сополан Онова с кривата еврейска глава Бураджиева Та Мира Та Гала Та Тони Та Мундю Айде продължете списъка че вече се уморих

Отговори
14 4
Четете историята

Четете историята

13.02.2021 | 13:00

Нямало е такова чудо толкоз години защото наглата еврейска пасмина не е била така безцеремонно не се бе докопала до власта и до възлови управленски структури в Държавата ни Не се лъжете че носят имена наподобяващи нашите християнски Поровете се в родословното им дърво За да си спасят смрадливите си кожи и мръсните си и покварени души техните деди масово са приемали християнството но само на думи А в душите си в бита си в мързела и тарикатлъка си са си останали Юди Вълка козината си мени нрава не Това важи с пълна сила за тази проклета нация Знайно е от нашата история как в двора на малката църквичка Света Марина в Пловдив наведнъж са били покръстени над 200 еврей А сега сами сметнете и умножете растежа през времето на тези еврейски фамилии и как като раково образование са навлезли в нашия обществено исономически културен и политически живот и чий интереси прокарват и защитават Не мож излъга стари Пловдивчани или стари Софиянци Бургазлий Варненци Русенци за историята на тези еврейски фамилий За поминака им все свързан със сарафство чекмедже да ги бие по шкембе и мързел Много мързел и тарикатщина Младите може и да заблудите ако не чули за еврейското притворство подлост предателство лакомия и мързел Но какво правите със памета на старите Паметта Истината Историята не можете затри с коварство 500 години Българския дух е оцелял и ще оцелее въпреки напъните ви Юди

Отговори
12 4
МИНУВАЧ

МИНУВАЧ

13.02.2021 | 12:29

На тоя на съвестта лежат десетки, дето го слушаха да седят вкъщи на чай и аспирин и от "адекватното" лечение се споминаха.

Отговори
7 13
Марица

Марица

13.02.2021 | 10:59

И вие нямате умора да плашите хората. Знаем по чия с.вирка играете.....жалки сте.

Отговори
11 7
854332

854332

13.02.2021 | 10:02

Като ви гледам коментарите наистина сте д.ебили! Дано се разболеете,за да запеете друга песен! Т.ъп народ!

Отговори
10 20
Ако

Ако

13.02.2021 | 10:21

Си мислиш че нямада се заразиш жестоко се лъжеш. Вируса ще остане на власт още 10 години. Лекарство и ваксини са нужни екстрено а не опазване на болниците от претоварване. Мудно действат лекарите и това каточели е за да имат работа по продължителновреме. А доктор Мангъров точно за това говори -бърза реакция в точното време и място. Както китайците првят.

Отговори
15 10
КВ- 19:

КВ- 19:

13.02.2021 | 11:44

К`во му обясняваш на тоя дебил - него "Ковидът" го е ударил неизлечимо в кратуната!

Отговори
8 4
Дгд

Дгд

13.02.2021 | 11:53

Ударил те е теб в дивия

Отговори
4 9
Док

Док

13.02.2021 | 09:44

Браво Мангър.Бъркаш им в г.за на бялата мафия долна

Отговори
25 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай