Следвайте ни

Доцент Мангъров: Никаква маска в училище, само сапун

viber icon

Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече". Това каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца:

"Всеки, които казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца".

По думите на инфекциониста увеличеният брой на настанени пациенти с коронавируса в интензивните отделения на болниците не означава, че кризата с Covid-19 се задълбочава:

"В интензивните сектори има много повече хора, от тези, които са с коронавирусна инфекция. Съответно, когато повече от хората, които са в интензивните отделения, се изследват, ще се откриват повече заразени. Но тези, които загиват, в голямата си част загиват не от коронавируса, а от тези заболявания, заради които са били настанени в болница". 

В предаването "12+4" доц. Мангъров коментира създадената в Русия ваксина срещу Covid-19:"Може да се каже, че е постигнат един много сериозен успех. В технологично отношение, правенето на една такава ваксина не е проблем, въпросът е, че всяка такава ваксина трябва да бъде изпитана по отношение на нейната ефективност и безопасност. Тези изпитания са най-трудното при производството на една ваксина, защото отнемат време".

По думите му в днешно време са говори за медицина на доказателствата и едно такова поставяне на ваксината на една от дъщерите на руския президент Владимир Путин не е доказателство за нейната безопасност и ефективност.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Питам

Питам

13.08.2020 | 17:48

Докторе, Вие сте Корифей според Карабелов но имам един простичък въпрос ,добре, според Вас всичко е просто и ясно само, че на мен ми е интересно защо с кърпи трябва да се бършат ,а не с хартиени кърпи , които се изхвърлят веднага или и това е силно преувеличено?!

Отговори
0 1
#123

#123

13.08.2020 | 16:28

Точно така, дори от карАнтината не се научиха ДА СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ. Навсякъде хигиената НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА е отвратително заНижена . Маската кОлко часа мислите че ви предпазва.

Отговори
3 1
ТИГЪР

ТИГЪР

13.08.2020 | 15:57

ТОЯ ПЕРУШАН НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА ТА КАМО ЛИ ДЕЦАТА!!! ПИТАМ ГО А КАТО БОЛНИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОЕМАТ ПАЦИЕНТИ КАКВО ПРАВИМЕ??????

Отговори
5 5
Карабелов

Карабелов

13.08.2020 | 15:38

Мангъров е сдинствения специалист вирусолог корифей в професията си. на 100% му се сбъднаха предписанията. НОЩниците са от кол и въже Кантара с блуждаещ поглед Майтапа коремен хирург Кучев доктор по кърлежите.

Отговори
7 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?