Следвайте ни

Доцент Мангъров: Маските са гавра с децата, не предпазват

viber icon

В света няма нито едно достоверно проучване, което показва, че маските помагат за спиране на COVID-19.  До март СЗО твърдеше, че маски трябва да носят само болните и тези, които се грижат за болни. Това каза в предаването на 7/8 тв “Студио Хъ” доц. Атанас Мангъров, главен опозиционер на мерките срещу вируса.

Маските не помагат и не спират тези най-малки частици, които носят респираторните зарази. Да смяташ, че можеш да се предпазиш с маска, е утопия, заяви Мангъров.

По негови думи, задължителното носене на маски в училище е повторение на социалния експеримент от март месец, когато имаше КПП-та и бяха затворени парковете. „Това са изкуствено наложени мерки, които да покажат, че се прави нещо”, каза лекарят.

Според Мангъров, ситуацията с маските в училище ще доведе до това, че децата ще бъдат занимавани повече с това дали ги носят или не, отколкото със самото учене. 

"Използва се една гнусна тактика да се обяснява на децата, че това е за да се предпазят от вируса техните баби и дядовци, коментира той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

За съжаление!

За съжаление!

14.09.2020 | 23:38

За съжаление, някой май е спрял да си пие редовно хапчетата! Няма нищо лошо в различното мнение, лошо е когато е некомпетентно, изопачено и в името на личен интерес. Доц. Мангъров явно забрави времето, когато лобираше за повече изследвания с бързи тестове...защо ли настояваше?! Та се питам:колко бързо ще забрави за стадния имунитет(защо точно стаден? Сигурно ни има за говеда?), ако той или негов близък се заразят!

Отговори
8 2
Така стоят нещата

Така стоят нещата

14.09.2020 | 23:23

Маските ще са само за междучасията. Доц. Мангъров е опитен инфекционист и убедено отстоява колективния имунитет, защото ваксинирането е де факто изкуствено заразяване с ковид. Доказано ефективна профилактика е проветряване, социална дистанция, масови прояви само на открито, а маските са фалшива сигурност. Три часа в затворени пространства гарантират ефективна доза заразяване

Отговори
3 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?