Следвайте ни

Доцент Кунчев заплаши да затвори големите магазини

viber icon

Ако продължат тези страховити гледки на претъпкани големи магазини, ще ги затворим. Това заяви пред bTV доцент Ангел Кунчев, главен здравен инспектор и член на НОЩ.

Той видя оптимистични новини. "България не е най-тъмната на континента. Тъмно са оцветени само Габрово и Кюстендил, но и при тях се наблюдава спад. Далеч сме от тези големи стойности, който са в другите страни.

За пръв път се наблюдава един спад тази седмица. Ако спрем да пазаруваме в едни магазини за играчки, ще продължи този спад", сподели още доц. Кунчев.

"Не мога да разбера, защо да има там представител на РЗИ. Бога ми, трябва ли един човек, който да ти стои на главата и да ти казва да спазваш дистанция. Ако нещата продължат в този вид, ние ще разширим мерките и за тях. Ако така върви и те се разпространяват като огнища, и те ще бъдат затворени. Тук е отговорността на собствениците", каза той.

По думите му днес от Националния щаб ще има среща с шефове на РЗИ, за да започне изготвянето на списъци с желаещи да се ваксинират. Според направения план за ваксинация първа ще се стартира с медици.

 „Ние няма как от сега да предположим коя ваксина ще дойде и в какви количества, нито кога ще бъдат готови другите ваксини и дали ще бъдат одобрени. Фазите са направени, за да се знае кои групи са приоритетни.“, обясни той.

По думите му ако дойде по-голямо количество, паралелно ще се обхващат за ваксинация хората от различните групи, а не са се изчаква.

"В различни колективи и сега имаме различни информации кой иска да се ваксинира. В Сливен всички искат да се ваксинират. Първият ваксиниран българин, ще е когато одобрят ваксината.

Тези предварителни прогнози, че на 27 декември ще получим ваксината, не са правилни. Предстои да закупим фризери за всяка една РЗИ в страната. Не мога да кажа точната цена, но между 20-30 хил. лева струва един такъв фризер", каза той..

"разбира се, че ще се ваксинирам. Всеки има право на лично решение. Много хора казват, че е страшно, опасно, но много по-страшно е сблъскването с вируса. Дори да не ни предпази, а да го караме като една лека настинка, а няма да са тези тежки последици като смъртност, е напълно достатъчно, предупреди доцентът.

Предаването между хората и норките е много опасно. Ако го позволим, ще има промени във вируса. "Рискът е да се появи щам, в който не само, че ваксината ще е неефективна, а и след прекарване на вируса няма да има ефект. Имаше случай, в които вирусът се предаде на норките, а след това от норките на хората. В България има 3 ферми за норки, но много големи. Затова с РЗИ ги проверихме“, обясни доц. Кунчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

КУКУ

КУКУ

07.12.2020 | 11:24

Нека да си припомним част от тъпотиите, разпространявани от малоумниците по темата Ковид: Първо нямало вирус, всичко било измама. После имало, ама не бил опасен в сравнение с други заразни заболявания (времето когато пускаха едни сравнителни таблици за смъртността от други заболявания. Kато минаха 100 000 починали от Ковид тия таблици изчезнаха). До лятото всичко щяло да изчезне. Всичко било с цел да ни чипират чрез ваксините. Всичко било, за да отвлекат вниманието от въвеждането на 5G-технологията. През 2009 г. умрели 4000 души от свински грип в България за един месец. Ние сме били защитени, защото от времето на комунизма масово се ваксинираме с БЦЖ. Заразявали се само цигани. Заразявали се само известни хора. Само учители се заразявали. Плащали на хората да се пишат с Ковид. По 1800 лв. давали. Нарочно не правили аутопсии, за да не се разбере, че няма вирус. Цялата работа била заради парите на ЕС, всичко щяло да приключи след срещата за разпределението на парите в средата на юни. Всичко било затова да печелят от продажба на маски. Маските били, за да ни накарат да мълчим. През лятото нямало никакви заразени. През 2020 нямало да има повишение на смъртността в България – тоест проблем няма. От Ковид умирали само старци от 70 години нагоре. Ако било толкова опасно защо се заразявали толкова много медици. Всичко щяло да приключи след изборите в САЩ. До месец-два всичко приключвало, защото вече сме близо до груповия имунитет. Да видим какво още ще измислят болните мозъци до края на епидемията

Отговори
4 1
Недей

Недей

07.12.2020 | 12:27

Да се правиш на многоумен и на оздравял мозък. Иди да се прегледаш при свестен лекар.

Отговори
1 3
Каун

Каун

07.12.2020 | 10:22

Този индивид ни убеждаваше,че маските са безполезни при всяка предишна епидемия,сега завъртя мазни задни части в правилната посока на запад......

Отговори
4 3
Метаморфоза

Метаморфоза

07.12.2020 | 11:45

Кауна се превръща в кратуна.

Отговори
2 3
бабаяга

бабаяга

07.12.2020 | 09:46

Затваря ги шапшал, плашиш гаргите.

Отговори
7 2
Крали Марко

Крали Марко

07.12.2020 | 09:36

Там им се заповядва от краваристан, те са страхливи,некадърни и мноото алчни- отврат! И са НЕспециалисти ,но слушкащи кариеристчета! Гнус!

Отговори
6 5
Крали Марко

Крали Марко

07.12.2020 | 09:31

геле, геле о ти хасковски х °°й! Книжен, продажен, некадърен, коруумпиран плъхчо! Скоро ще те затворим теб, заедно и останалите продажни политици илекари- плъхове заради престъпления срещу човечеството!

Отговори
7 3
пак политика

пак политика

07.12.2020 | 09:27

Е, най-напред ще има за политическата класа. Те и без това не обичат да носят маски. А за другите май няма да останат на първия етап. Но, най-глупавото нещо беше да кажете, че гледачите на норки ще са на първи етап, а болните и възрастните - едва на четвърти! В тези щабове има ли хора с някакво рационално мислене?

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?