Следвайте ни

Доцент Кунчев: Може да издържим дълго при 500 заразени на ден

Готвят три варианта за предпазване на възрастните хора, прогнозите са лоши

viber icon

Здравната ни система дълго време може да издържи по 500 новозаразени на ден! Но ще има и критични моменти! Това заяви в студиото на NOVA главеният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев!
"Всички мерки за предотвратяването на зараза у нас са на масата и се обсъждат. Разбира се, че ако и други държави въведат строги мерки, това може да се случи и в България. Смятам, че налагането на нови ограничения не е толкова важно, колкото спазването на тези, които вече са в сила", каза още доц. Ангел Кунчев.

Ръстът на заболеваемост е общовалиден за цяла Европа и не се случва само у нас. Той добави, че около 20% от положителните у нас имат нужда от медицинска грижа, а около 5% - интензивни грижи.

"Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно. Все още имаме голям резерв, но това не значи, че няма да има области в критично състояние", каза Кунчев.

Той коментира и възможността за въвеждане на по-строги мерки за възрастните хора, които са в най-рисковата група. 

"Най-меката опция за възрастните хора би била да се въведат часове през които те да могат да излизат. Втората би била те да правят това само на определено разстояние от дома си. Третата, която е малко вероятна е пълната им изолация", обясни Кунчев.

"Ако не вярва някой, нека дойде в "Пирогов" на първа линия! Дават по 1000 лева на доброволец", призова още доцент Кунчев!

Той предвиди, че броят на заразените ще расте с настъпване на студените месеци и появата на традиционните вируси.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

Нали

Нали

09.10.2020 | 17:24

Ковидчо: е педeрас!

Отговори
3 1
Паникьорчета

Паникьорчета

09.10.2020 | 12:29

Как сте бре? Носите ли си маски на открито,да не би някое врабче да се изходи и да пипнете вирусче? Чичко Бил ви е приготвил ваксина с чип. Слушайте и ще ви боцнем безплатно......

Отговори
2 5
хахах

хахах

09.10.2020 | 12:35

Ще ни обясниш ли истината за вируса? Сигурен съм, че я знаеш.

Отговори
4 2
Отивай в

Отивай в

09.10.2020 | 12:50

инфекциозна болница, там в едни клетки са настанени болните, зарази се, и се върни тука да ни обясниш за конспирацията.

Отговори
5 2
Олелиада

Олелиада

09.10.2020 | 10:55

Вируса обитава човешката популация и няма да спре докато не се достигне колективния имунитет и веригата предаване не прекъсне. Лимита 65+ отразява намаления имунитет и натрупаните придружаващи състояния, хипертония, сърдечна недостатъчност, бъбречни, белодробни хронични страдания, диабет, неоплазми, де факто нарушена имунна защита. Жените боледуват до два пъти по често. Няма съвместно протичане на простудни състояния, грип и ковид. Основна профилактика е вентилация, не се образува инфектираща доза, проветряване на затворени пространства, микробни филтри, озонатори, дистанция. При невъзможна дистанция се налага носене на маски, но на открито, без близък контакт е идиотия. Храненето също способства или обратно компроментира имунитета, консерви, захар снижаваг, обилно чиста вода, пресни, биологично активни плодове и зеленчуци укрепват, ходене пеша на открито също, и пасене на кокошки, говорене силно на глухи за вербално нечуствителни,

Отговори
2 7
Роберт Кох

Роберт Кох

09.10.2020 | 12:20

За достигането на групов имунитет ще са необходими много години. Дори и най-засегнатите държави са много, много далеч от него. За групов имунитет се говори при 70-80 % от населението да са го карали. Тая глупост със стадния имунитет отдавна отече в канала. Явно не си разбрал. Следващата година в голяма степен на вероятност ще излезнат доста ваксини и за около 1 година ще приключим с епидемията. Цялата работа и зор е да се докараме до там с възможно най-малко жертви и да не се стига до претоварване на здравната система

Отговори
7 2
Ре Роберт Кох

Ре Роберт Кох

09.10.2020 | 13:21

В понятиен конфликт сте, ваксинацията е изкуствено заразяване с вирусни антигени и постигане на колективен имунитет. Друга тема е величина и продължителността на постигнатия антителен отговор. Ваксините, про и актуални в употреба не са преминали трети етап проучване, късни последствия, и не са абсолютна сигурност. Вируса е паразит в биологична същност, без жив носител не вирее, търтей, не иска да работи, хазяина го възпроизвежда, храни и предава. На ползу роду съм писал известните ми нови данни, ако би било принос не ме гордее, длъжност по е. Не ме блазни участие в медиен стрийм, дето се показват, а не доказват, за известност. Гадна известност е некролога

Отговори
1 2
Гост

Гост

09.10.2020 | 10:30

Всичките от НОЩ са за съд.Взеха да се поосещат и да говорят по-нормално.Но като се смени тази сган и тогава търсене на отговорност до дупка.Няма други болести само ковид.И кинти за най-великите от НОЩ

Отговори
3 7
....

....

09.10.2020 | 09:50

Много мои колеги всеки ден бистрят политиката и се питат на глас защо напролет затвориха всичко при 50 заразени. Ще ми паднат зъбите да им повтарям, че тогава затвориха защото имахме само 1 лаборатория.Нямаше аспиратори.Нямаше маски, шлемове, очила и дрехи за медиците.Нямаше нищо.Нямаше дори тестове.Някои страни от Европа рекламираха тестове опради грешки над 70%.Кой ви е затворил?Света се затвори.Трябваше да ви пуснат да излизате с смс като гърците и сърбите.А вие по цял ден обикаляхте до магазините и аптеките без ограничения.Пълно е с ковидидиоти.Затвориха се сами много от фирмите,които работят със суровини или с поръчки за Западна Европа.Като се затвори там-какво да произвеждат тук?Аман от философи в България.Сега има защитни костюми за лекарите, очила и маски..има всичко - САМО ЛЕКАРИ НЯМА. Продължавайте са не вярвате-вола рие на гърба му пада!

Отговори
10 6
* * *

* * *

09.10.2020 | 10:21

Нали знаеш, че си умствено увреден, пeдераст ?

Отговори
1 7
Стоян

Стоян

09.10.2020 | 09:28

Защо само възрастните хора? Има възрастни - здрави(макар и не много), без някакви заболявания. Ами другите, които са длъжни да ходят на работа но имат сериозни заболявания(а те са доста) ... какво правим с тях? На герои ли да се правим. Познавам двама ... наистина бяха герои но си отидоха без време за да работят с болните. Просто такава им беше работата а на всички им беше удобно да е така и дори никой не им помогна с нещо ... Това не е добре доц. Кунчев, никак не е добре!

Отговори
10 5
Лекар

Лекар

09.10.2020 | 09:17

Палячо е всеки,който се прави ,че няма такъв вирус! Дано влезете вие в интензивните отделения като пациенти! Всеки ще си получи заслуженото!

Отговори
13 6
Невярващ

Невярващ

09.10.2020 | 09:39

Ей, др*сльо! Това ще го пожелаваш на близките и роднините си, б*клук нещастен! Да те е*а в "лекаря"!

Отговори
6 7
Лекар

Лекар

09.10.2020 | 10:37

ЕйНевярващ! Голям м@хъл си! Дано те застигне болестта, че да си затвориш вонящата уста! Ти и такива като теб!

Отговори
4 5
Кунчев

Кунчев

09.10.2020 | 09:03

Не съм палячо,изпълнявам заповеди. наредиха ми да пускам повече бройки заразени,пък и лабораториите на на нашите хора хляб ядат....

Отговори
6 10
•JP

•JP

09.10.2020 | 08:41

Палячо.

Отговори
7 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?