Следвайте ни

Доц. Мангъров: Ваксината не е достатъчно изпитана

viber icon

Аз съм силно за ваксините. Ваксинирал съм и няколкостотин мъже за рак на шийката на матката. По тази ваксина се работи от 1981 година, дори съм ваксинирал двамата си синове и дъщеря си - това е вирус, който засяга и мъже, и жени.

Но въпреки всички тези разкази на експерти за ваксината на "Пфайзър", тя още не е достатъчно изпитана. Затова когато се ваксинираш срещу коронавируса, се подписваш за информирано съгласие, което означава, че ти си носиш риска. Това заяви пред Би Ти Ви д-р Атанас Мангъров.

Според него ваксината срещу коронавируса още не е достатъчно изпитана. Той припомни своята теза - за да спре тази епидемия, трябва да постигнем колективен имунитет - или по дивия начин, като се разболеем, или чрез ваксина. Вторият е по-безопасен, но тази ваксина сега е нова и има много рискове, които няма как да се установят за толкова кратко време, аргументира се инфекционистът.

Съветвам хората, които са рискови, да се ваксинират. Аз говоря нещата от медицинска гледна точка. Какво би станало, ако до момента кажат, че са ваксинирани 3,5 милиона души. Но ако се включат автоимунни заболявания, които ще се проявят 4-5 години след ваксината, какво ще стане, попита лекарят.

Целта на ваксината е да се предпазят хората да не се разболеят от коронавируса. Всеки който се страхува от вируса, трябва да се ваксинира, призова доц. Мангъров.  
  
  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Свободата

Свободата

30.12.2020 | 11:23

Душата на човека е с кредо 4 свободи, на вероизповедание, на самоизразяване, да не се бои от тайната полиция, свобода от нуждата, Хенри Уолъс вицепрезидент на Рузвелт за речта му пред Конгреса на 6.1.1941. Това е битка между робския свят и светът на свободата, Полусвободни и полуроби не можем да останем. Хитлер и главният му европейски фанат, Едуард VIII, осигурил му инвестиции и кредити, са евгенисти.За тях хората са животни и световна власт трябва да решава кой има право на живот. Колкото повече демографски ръст толкова повече епидемии казва Клаус Шваб, шеф световен ико форум Давос и още, Много питат кога ще се върнем в нормалния живот и отговора е е никога. Историята се раздели на преди епидемията и след нея. За да сложим край на епидемията ще създадем световна мрежа за цифров контрол. Мечтите на Чърчил за едно свитовно правителство и англоамерика империя са отрязани от Рузвелт, свят съвкупност от национални суверенни държави, Америка остана единствената суверенна държава, по Бжежински, но вече беше, след Тръмп. Чърчил иска и единна световна валута, а Развелт, Трябва да разбием лондонуолстрийт желание да насажда тотален глобален контрол. Проф. Шваб, Епидемията дава уникален шанс за преустройство на света, но не може бързо и lockdown следва да продължават.

Отговори
3 0
Браво

Браво

30.12.2020 | 15:03

Съгласен!

Отговори
3 0
Коментарът е само за интелигентни

Коментарът е само за интелигентни

30.12.2020 | 10:27

Мангъров е за СВОБОДЕН ИЗБОР на всеки сам да избере, дали да се ваксинира или не! Само роби се напъват да налагат на други своята воля. Всеки господар, който в днешно време иска да наложи диктатура, утре ще сподели съдбата на Кадафи, Садам или Чаушеску. Робите евнуси ги чака същата съдба, но никои няма да им помни имената. Те са анонимни и в този форум. Стойностните хора са оценили Свободата и едва ли ще допуснат евнуси или тирани да определят техните решения.

Отговори
6 0
Е как да се ваксинирам при тези "спИцИлисти"

Е как да се ваксинирам при тези "спИцИлисти"

30.12.2020 | 10:21

Гротеска беше патоса по медиите, на министъра след като се ваксинира, че щял да види спокойно родителите си. Ама как да им имаш ДОВЕРИЕ на тези "отговорни" за нашето здраве съвременни знахари.

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?