Следвайте ни

Доц. Мангъров на поход срещу COVID мерките: Варварско е децата да носят маски

viber icon

Като "тирания" окачестви COVID мерките в декларация от трибуната на законодателния орган депутатът от ИТН доц. Андрей Чорбанов, според когото по този начин се внася разделение между ваксинирани и неваксинирани.

Тезата се подкрепя и от доц. Мангъров, който също се противопостави на носенето на маски и ефекта от ваксинацията. Според него те не създават колективен имунитет.

"Като говорим за ваксини, не става дума за ваксините изобщо, а конкретно за тези срещу COVID. Когато се появи това заболяване се каза в самото начало, че ваксините са единственото оръжие срещу него. Тази ваксина обаче не създава колективен имунитет - тези които са ваксинирани, оказва се, могат да се заразяват и да заразяват другите. Единствено може би карат болестта по-леко, но това няма отношение към другите хора", каза на свой ред доц. Атанас Мангъров.

Лекари и учители не следва да бъдат задължавани да бъдат ваксинирани, категоричен е медикът. Причината - няма никаква логика това да бъде правено, тъй като и ваксиниран човек без проблем може както да се разболее, така и да заразява останалите.

"Абсолютно безсмислено и варварско е децата да бъдат карани да носят маски. Това може да го измисли само човек, който не е стъпвал в класна стая", заяви Мангъров, според когото учебната година следва да започне присъствено.

Заповедта на Министерството на здравеопазването, издадена на 19 август 2021 г., в която се обуславят мерките, които следва да бъдат взети при усложняване на COVID ситуацията в страната, са дискриминационни и нарушават редица закони. Това твърдят и от политическа партия АБВ.

Партията ще внесе жалба във Върховния административен съд за нарушаване на редица граждански права в Заповедта на министъра на здравеопазването от 19 август, съобщи адв. Милен Пенев. 

Пред медиите той подчерта, че въпросната заповед е в нарушение и на редица закони и конституционни текстове на различни равнища, противоречи и на серия международни актове.

„Заповедта противоречи на ред разпоредби в Закона за защита от дискриминация, пряка и непряка. Самата идея да се разделят хората на групи – ваксинирани, преболедували и тези, които не попадат в първите две. За тях е предвидено да си правят на всеки 72 часа PCR тест. При първата – имат пълно право на труд, на посещение на обекти с ограничен достъп. Правата на ваксинираните да работят и посещават такива обекти, не са ограничени във времето. При преболедувалите – има ограничения, това тече от ден 11 на преболедуването и свършва 6 месеца от положителния тест. Какво става, когато изтекат тези 5 и половина месеца, в най-добрия случай? Тези хора влизат в една от другите две групи. Третата група на непреболедувалите, които не са ваксинирани и или не искат, или не могат да го направят по медицински съображения“.

В заповедта на министъра изобщо не се разглежда въпросът на групата от хора с медицински противопоказания срещу поставяне на ваксина, подчерта адвокат Пенев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ей!

Ей!

31.08.2021 | 13:44

Внимавайте много със соросоидалните фашизоиди! Че уж умните германците замлъкнали когато ги попитали след края на втората световна война как така са допуснали хитлер да ги вкара в такава страшна национална катастрофа!!

Отговори
0 0
убиец

убиец

31.08.2021 | 08:05

маси убиец мръсен

Отговори
0 0
jon bon

jon bon

30.08.2021 | 16:51

Мангъров е за публичен разстрел!!!

Отговори
6 6
Браво Мангъров

Браво Мангъров

30.08.2021 | 16:09

Засега сме стеб!

Отговори
12 7
Юлия Р.

Юлия Р.

30.08.2021 | 18:50

Тоя, с познания от преди 30-тина години, отдавна трябваше да е в затвор. Той и Чорбанов объркаха хората. Явно нарцисизма ги гони яко, но и много вреди нанесоха.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?