Следвайте ни

Доц. Кунчев: Тежестта на COVID-19 стана по-голяма

viber icon

"В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голяма, това ни притеснява", коментира пред NOVA държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него проблемът напоследък се неглижира в обществото. И призна, че за ЕС може и да сме с най-висока смъртност. „Последните дни имаше доста висок брой на починалите”, коментира доц. Кунчев.

Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха отчетени 18 починали, той поясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни.

„Очевидно в някои по-малки болници техническите кадри не работят събота и неделя и остават в понеделник да отчитат цялата бройка. Това е нарушение”, поясни държавният здравен инспектор.

Данните за високата смъртност се анализират. Една от възможните причини, за да се случва това, е, че заразата засегна много възрастни хора, в старчески домове.

Въпреки това има тенденция за намаляване на случаите на заразени и доц. Кунчев изрази надежда тя да продължи.

Доц. д-р Ангел Кунчев коментира и въпроса с бъдещите ваксини.

„Ясно е, че ще е безплатна за всички, които желаят. Мен повече ме притеснява кога ще дойде и колко ще е ефективна”, заяви държавният здравен инспектор.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

политически манипулации

политически манипулации

28.08.2020 | 13:36

"Що се отнася до деня рекордьор, в който бяха отчетени 18 починали, той поясни, че там са били събрани случаите от 2-3 дни."-Цялата информационна система за пандемията намирисва за манипулация. Няма друга държава, в която данните да се събират и отразяват наведъж на ден! Току излизат и информации, които били "отпреди"?! До 07.08 броят на заразените е около и над 300, от 08.08 изведнъж пада с около 100 човека на ден?! Политиката май се меси много силно в епидемичната ситуация. И къде е шефът на НОЩ? О месеци не се е появявал по медиите....

Отговори
1 0
гого

гого

28.08.2020 | 12:52

Хората умират със корона вирус не ОТ. Няма категорични доказателства. Аутопсии не се правят. Интерсно защо. А този индивид доскоро казваше ,че вируса отслабва.......да ама парите не идват. И пак пускаме заплахите.

Отговори
1 0
Гост

Гост

28.08.2020 | 09:30

Натягаш положението, а? Каква нова глупост гласите да ни стоварите на главите? Алчните ви души ще ви погубят...

Отговори
4 3
ей плюмко

ей плюмко

28.08.2020 | 12:33

Яцсе наври там дето си се родил...хората умират заради паразити като тебе

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?