Следвайте ни

Доц. Кунчев: Няма да споря с Мангъров, опасността от коронавируса не е отминала

viber icon

Не виждам основа, върху която можем да водим научен спор с д-р Мангъров и д-р Първанова.

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на участието си в предаването "Карай направо" по "Нова".

По думите му, някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб на публичен диспут, са отишли твърде далеч, а медиите са им дали трибуна.

От тях чух много глупости и няма какво да дискутираме, отсече Кунчев.

Той припомни заплахите, които е получил ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. 

Имаше заплахи, че ще ни организират протести, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, за да ни притесняват. И последното вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е обаждания в 2 ч. през нощта от различни телефони и хората отсреща са му обяснявали, че не разбира от работата си и коронавирус всъщност няма.

По думите му, заплахите не го притесняват, но е обиден, че трудът на толкова много хора се подценява. Уморени сме, пестим си силите, призна той и обясни с крайното изтощение на всички в Щаба нежеланието да се влиза в конфликт с несъгласните.

Кунчев коментира и втората вълна на коронавируса, която удари Балканския полуостров, както и скока на регистрирани случаи у нас.

Вирусът продължава да ни изненадва с много неща, едно от които е неравномерното възникване на случаите. Има хора, които са носители на вируса по цял месец и не го предават дори на семействата, с които живеят постоянно. Има обаче и такива, които само за ден-два заразяват 50 или дори 100 души", поясни доц. д-р Кунчев.

Опасността не е преодоляна, предупреди той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ковидчо:

Ковидчо:

13.06.2020 | 23:11

То така много лесно, ама няма да разберем истината... `щото и от Щаба чухме бая глупости, а нали уж в спора се раждала тя (истината)?! Или просто липсват доводи да се спори?

Отговори
3 1
един българин

един българин

13.06.2020 | 23:04

Спорът не е ЩАБ-Мангъров.Спорът е дали се налага,необходимо ли е да се скапе напълно икономиката и да обеднеем още повече.За управляващите естествено опасност от обедняване няма.Ние да му мислим.Предвиждам в близките годинини втора още по-масова вълна от емиграция.Не виждам разумна причина така да бягат от сериозен научен анализ.По военно,генералски решението ми звучи като оня лаф-"Въпросът с банята е решен-баня няма да има " :-)

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?