46
Следвайте ни

Доц. Ангел Кунчев: В центъра на пандемията сме на континента

Очаква се сертификатите за ваксина да бъдат удължени

viber icon

Сертификатите  за ваксини ще бъдат продължени, чакаме решението на Европейската комисия и се предполага, че срокът ще  двегодишен след преболедуването. Това  каза главният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев тази сутрин пред БНТ. 

Той обвини в престъпление лекари, които издават неверен документ, че е поставена ваксина , и е категоричен, че хората, които купуват  фалшиви сертификати за 200 – 300 лева, лъжат себе си. „Това е глупаво. Попадайки в болницата, си дават сметката какво са направили“, коментира доц. Кунчев.

Той посочи, че четвъртата  вълна на ковид  е в пълен разгар - между 10 и 15 процента е увеличението  на седмична база.  Заболеваемостта е висока, ние сме в центъра на вълната на континента, подчерта инспекторът. 

Според него трета доза ваксина  не е необходима за хората, които имат антитела, но е добре да се постави, ако ги няма.

Предпазливо коментира  въвеждането на нови мерки. „Винаги могат да се затегнат, но това е доста болезнено. Дългият период на пандемията  страшно ни умори, от друга страна част от хората така са свикали,  че пренебрегват  мерките, затова  въвеждането на нови мерки и контрол става по-трудно“, счита доц. Кунчев. 

Той обаче подчерта, ако не се спазват и ако продължаваме да не вярваме на имунизацията, пак ще боледуваме и пак ще умираме. Вирусът е много опасен - дори и Израел с над 80 процента покритие с ваксини при 20-те процента у нас има четвърта вълна.Повече от половината на хората в България не са се срещали с вируса

Доц. Кунчев нарече лъжлива информацията  против ваксините, разпространявана в социалните мрежи.  За ваксините гарантира,  че правилата на съхранението  се спазват. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мутра

Мутра

07.10.2021 | 11:29

Тоя не мога да му трая мутрата вече

Отговори
2 2
А кажи ся

А кажи ся

07.10.2021 | 08:40

Ако не дай се боже се разболееш, как този сертификат ще ти помогне? И за какъв хей съществува? Да не говорим, че половин Европа, САЩ и много други го отмениха.

Отговори
6 2
Леле

Леле

07.10.2021 | 11:12

,,отмениха" ahhahahaha

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?