Следвайте ни

Доц. Андрей Петров пред "Марица": Използвайте дезинфектанти и маски, без прегръдки

viber icon

Пловдив отново ще бъде домакин на най-големите тържества по случай Съединението на България, чиято 135-годишнина ще се чества утре. На "Шести септември" се отбелязва и празникът на града. На множество прояви през целия ден ще станат свидетели пловдивчани и гостите на града. Освен да дадат почит на героите, осъществили Съединението на Княжество България и Източна Румелия, и да се забавляват, хората не трябва да забравят и опасността от коронавируса. Обърнахме се за съвети към директора на Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Свети Георги" доц. д-р Андрей Петров какво е важно да се направи, за безопасност.

"Хората трябва да спазват абсолютно противоепидемичните мерки - носене на маски, да бъдат на необходимото разстояние един от друг, да няма ръкостискания и прегръдки и да си носят дизенфектанти, които да използват. Не трябва да се стои в закрити помещения. Там вероятността от зараза е по-сериозна и дори едно кихане носи опасност. Стоенето на открито, съчетано със спазването на другите противоепидемични мерки, увеличава значително безопасността", заяви доц. д-р Андрей Петров. В ръководената от него Инфекциозна клиника се лекуват най-много пациенти с COVID-19 в Пловдивска област, там са и най-тежките случаи.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Докторе

Докторе

05.09.2020 | 19:53

Какво лекувате,след като няма лечение за вируса? Всяка пневмония ли е Ковид?

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?