Следвайте ни

Добри новини! Трима българи са излекувани от COVID-19

viber icon

Трима са вече излекуваните от коронавирус българи. По-рано днес проф. Мутафчийски съобщи за един такъв случай, а преди минути пред БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев информира за двама оздравели пациенти в Плевен.

"Аз съм убеден, че голямата част - 60-70% точно така ще завършат - с пълно оздравяване. Надали ще надминем този процент, който в другите страни - Азия, Европа - посочват - 2-3%. Въпросът е да запазим нашите родители, баби и дядовци. Там е насочено цялото ни усилие", обясни той. 

До момента страната ни е един добър пример. Това, което се случва у нас, в рамките на няколко дни до седмица започва да се случва и в другите страни, коментира още той.

„Въвеждаме по-строги мерки, защото им дойде времето. През целия ден получавахме предложения от хора, които са загрижени от това, което става. Те препоръчваха мерките да станат по-строги”, уточни той.

По думите му, мерките не се въвеждат, защото на някой му прави удоволствие. „Очевидно е, че има една прослойка от хора, които не възприемат проблема сериозно”, посочи д-р Кунчев.

Според главния държавен здравен инспектор най-трудно ще бъде на органите на МВР за ограничаване на движението, без да пречат на хората от бизнеса или на нуждаещите се от медицински грижи.

„Искаме да намалим вредите. Много е тънка линията, по която се движим. Ако успеем да си спестим контактите този месец, вероятно ще си спестим неприятностите”, прогнозира той.  
 
„Смисълът на тези мерки е да не минаваме до вечерен час, тотална забрана на движението без специална причина. Но ако целта е да намалим максимално жертвите, те ще бъдат оправдани”, категоричен бе той. "Най-важното е да опазим нашите майки и бащи", подчерта Кунчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?