Следвайте ни

Добрата новина: Здравка оцеля след 65 дни в реанимация с COVID-19

viber icon

Добрата новина днес е изписването на 75-годишната Здравка от село Петърч от УМБАЛ "Св. Анна". Възрастната жена оцеля след 65 дни болнично лечение, 33 от които беше интубирана заради заразяването й с COVID-19.

Зад този успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

"Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор - тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше" разказа д-р Станоевски.

"Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него", подчерта доц. Мария Атанасова - началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка през сълзи благодари на лекувалите я лекари: "Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница "Света Анна. С моето излекуване направихте истинско чудо", сподели тя на тръгване към дома си.

Коментари (1)

Меглена Кунева

Меглена Кунева

28.05.2020 | 22:03

Браво здравче, браво калинчева.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?