Добрата новина: Двама излекувани от COVID-19 в Плевен се прибраха вкъщи

Излекуваният от коронавирус 27-годишен плевенчанин е бил забелязан да се прибира вкъщи, където ще е в болнични 30 дни, пише "24 часа".

Запознати разказаха, че родителите на младежа са добри и трудолюбиви хора. Преди време бащата гледал крави в близко село и продавал мляко. За майката се знае, че е била медицински работник. 27-годишният Иво има брат.

Изписан е и 61-годишният мъж с доказана на 8 март положителната проба за COVID-19. "Той е от с. Горна Митрополия. Пенсионер е, не работи. От години живее сам, наглежда го синът му", разказа пред "24 часа" кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска. Тя още няма официална информация за излекувания пациент, надява се да я получи електронно от Плевенската здравна инспекция в понеделник. 27-годишният Иво е първият с доказан коронавирус в Плевен. На 5 март той постъпил в университетската клиника по белодробни болести в тежко състояние, със съмнение за пневмония. 61-годишният мъж се е заразил, тъй като бил за ден в една стая с 27-годишния. И младият, и по-възрастният пациент се повлияват от лечението и са в добро състояние", съобщиха от болницата на 8 март. Ден по-късно оттам уточниха, че двамата са клинично здрави.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?