2374
Следвайте ни

Добра новина! Зелен сертификат и за повторно изкаралите COVID-19

viber icon

Още днес да бъде отстранена техническата невъзможност и хората, преболедували COVID два пъти, да могат да получат втори сертификат за това.

Тази заявка даде зам.-здравният министър Александър Златанов пред БНТ, като обясни, че се работело върху отстраняване на проблемите, които не позволяват това да се случи в момента. 

За новите медикаменти срещу COVID зам.-министър Златанов каза, че България работи върху това те да бъдат налични още през декември, като уточни, че първоначално те ще са безплатни за хората.

От нови мерки нужда няма, вече сме минали пика на тази вълна, каза той.

Обясни обаче, че продължаваме да даряваме и препродаваме ваксини на други страни, като предстои да дарим на Босна и Херцеговина. Досега имаме 3-4 дарения и толкова продажби, уточни още той.

По казуса с директора на болница "Лозенец" доц. Радосвет Горнев, който беше обвинен от КПКОНПИ в конфликт на интереси, Златанов заяви, че той не е отстранен от поста си, че проверките продължават и че към евентуални действия можело да се пристъпи едва, когато има окончателни решение.

"Твърде рано е по един сигнал, че има нарушение, да се предприемат драстични мерки", каза Златанов.

А за освобождаването на колегата му - д-р Димитър Петров, Залатанов заяви:

"В края на мандата почти всички си тръгваме, нормално е. Специално за него не мога да кажа - ние се назначаваме и освобождаваме от премиера. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Бухенвалдия on line

Бухенвалдия on line

18.11.2021 | 11:42

Сертификата нарушава конституцията, вече правило у нас, не изключение. И още нарушава основни човешки права, и тези права защитени във Всеобща декларация за правата на човека, приета 10.12.1948 В концлагера ще имаш защитено право да гласуваш за правилните фюрери

Отговори
6 1
Добър опит

Добър опит

18.11.2021 | 11:10

Но не махнете ли "зеления" сертификат следват автоматично 2 неща -1. Никакво гласуване в неделя, 2. Големи проблеми в близко бъдеще... много големи(като дини).

Отговори
5 1
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

18.11.2021 | 10:58

Strada sfqtt.,☠️☠️⚡⚡️️✌️✌️✋✋✋‍❤️‍‍❤️‍‍‍❤️‍‍‍‍️️‍⚓⚓

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?