Следвайте ни

До март: Учени огласиха два мрачни сценария за COVID-19

viber icon

В най-лошия случай общият брой на хората, заразени с COVID-19 в световен мащаб, ще се увеличи от 92 милиона на 170 милиона през следващите два месеца.

Това прогнозираха група китайски учени от Центъра за контрол и превенция на заболяванията и редица изследователски институти, ръководени от професор Сю Дзянго, пише South China Morning Pos. 

Професор Сю Дзянго отбелязва, че една пета от общия брой заболявания в света ще бъде в САЩ.

„В началото на март броят на починалите от COVID-19 може да нарасне до пет милиона“, каза той.

За да се приложи най-оптимистичният сценарий, е необходимо всички да се придържат към правилата за социално дистанциране и носене на маски, правителствата на страните са предприели само ефективни мерки и е разгърната програма за масова ваксинация.

Но дори ако всички тези условия са изпълнени, според изчисленията на китайски учени, още триста хиляди души ще умрат от COVID-19 по света до началото на март тази година.

Според тях основният проблем е, че вирусът SARS-CoV-2, подобно на грипа, се развива и променя. Това означава, че адаптацията на вируса към човешкото тяло може да доведе до сезонния характер на заболяването, което значително ще усложни борбата с него.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГЮРО

ГЮРО

20.01.2021 | 21:36

"...Според тях основният проблем е, че вирусът SARS-CoV-2, подобно на грипа, се развива и променя..." КАКВО означава това? Че прехвалените ваксини стават негодни? Или те и така нямаха нищо общо с короната? За гриповете е ясно - за да създадеш ваксина, ти трябва вирус. Ами създаваш си вирус и предлагаш ваксина. Нещо, като момченцето, което чупеше стъклата малко преди да дойде Чарли Чаплин - стъкларят. Измислиха си "перпетуум мобиле" за мангизи. Бравос! Умни мас кари.

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай