Следвайте ни

До дни чакаме 750 000 дози от ваксината на "Пфайзер"

viber icon

Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на „Пфайзер“ ще получи България, благодарение на европейската солидарност. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание днес. Премиерът подчерта, че допълнителните количества ще пристигнат още през настоящия и идния месец, за да може да приключи процесът по ваксинацията у нас.

„Изказвам благодарност към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ежедневно и с огромни усилия работи за целия Европейски съюз“, акцентира министър-председателят и подчерта ключовата роля, която председателят на ЕК има за осигуряване на ваксини за всички европейски граждани. Определените за България допълнителни над 750 000 ваксини на „Пфайзер“ са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които вчера съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на „Пфайзер“ за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще достигне 250 милиона.  

Борисов бе категоричен, че осигурените допълнителни количества на ниво ЕС, които се разпределят на принципа на глава от населението за всички държави членки, са безспорен успех в общите действия на Европа срещу пандемията и поредното доказателство за солидарността в общността. Премиерът припомни също, че в следващите два месеца България ще може да разчита и на вече договорените 2,7 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“, което гарантира, че имунизацията ще върви с пълна сила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

манипулатори

манипулатори

16.04.2021 | 07:13

Нали щяха да са над 2 милиона, та до края на м.Май да постигнем имунитет? 750 хил. дози са за 375 хил. души. Това е по-малко, отколкото Испания ваксинира за 1 ден!

Отговори
1 2
Нали

Нали

16.04.2021 | 11:09

Нали аааааа, Нали!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?