Следвайте ни

"Джонсън и Джонсън" предупреждават за увеличен риск от рядко автоимунно заболяване след ваксинация

viber icon

Американският регулатор възнамерява да обяви, че употребата на ваксина на американската компания Johnson & Johnson (J&J) може да увеличи риска от развитие на рядко автоимунно заболяване, съобщава ТАСС, позовавайки се на „The New York Times“.

Според нейни източници,такова изявление се очаква да направи Администрацията по храните и лекарствата на Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ. Специалистите от този отдел смятат, че хората, които са били ваксинирани с тази ваксина в САЩ, са около три до пет пъти по-склонни да развият синдром на Guillain-Barré от обикновено. Това е автоимунно разстройство на периферните нерви, придружено от мускулна слабост и сензорно увреждане. Изданието заявява, че „шансовете за развитие на това заболяване са ниски“.

По предварителни оценки на ръководството е имало около 100 случая на развитие на този синдром сред хората, които са били ваксинирани с посоченото лекарство. Материалът отбелязва, че пациентите, които са диагностицирани с това заболяване, в по-голямата си част се възстановяват. Регулаторът вярва, че ползите от ваксината Johnson & Johnson далеч надхвърлят потенциалната вреда.

Johnson & Johnson публикува изявление на уебсайта, в което се казва, че компанията води дискусии с Американската администрация по храните и лекарствата и други регулатори относно развитието на синдрома в редки случаи след ваксинация. Корпорацията увери, че броят на откритите случаи е много малък.

В края на февруари американската администрация по храните и лекарствата одобри заявление от Джонсън и Джонсън Janssen за регистриране на ваксина по ускорена спешна процедура. Janssen е третата одобрена ваксина срещу коронавирус в САЩ. В същото време е достатъчна една ваксинация за появата на имунитет, а не две, както е при лекарствата от Moderna, както и Pfizer и BioNTech

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

не, във ваксините няма никаКВА ХИМИЯ!

не, във ваксините няма никаКВА ХИМИЯ!

13.07.2021 | 12:58

Тия до вчера произвеждаха кремчета, пасти за зъби, препарати за кенефи и сега хоп, пазарна икономика - ваксини!

Отговори
4 0
Ще има нов Нюрнбергски процес.

Ще има нов Нюрнбергски процес.

13.07.2021 | 12:20

Биологичните опити с хора са забранени. Пак ще има съд и разправия. Този път ще е жестоко.

Отговори
9 0
Всеки който иска тези отрови да станат задължителни

Всеки който иска тези отрови да станат задължителни

13.07.2021 | 12:18

В България трябва да бъде осакатя...ан. Всеки който притиска работник да си инжектира отрова -също. Също и родата му трябва да го отнесе не само той. За да знаят , че ТОВА Е ЛИЧНО РЕШЕНИЕ. И вярвайте ,че ще се стигне и до такива ексцесии с разни политикани.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?