Следвайте ни

Джипитата в Пловдив вече издават направления за PСR-тестове. Лабораториите - с проблем

viber icon

Джипитата вече издават направления за РСR-тестове в Пловдив и областта от днес. Веднага обаче  възникнаха и проблеми. За това съобщи д-р Костадин Сотиров- председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област. 

"Издаването на направленията на PСR-тестове за COVID-19 става бързо и удобно. Ето днес аз вече издадох шест. Софтуеърът позволява това да става лесно.

Възникна обаче друг проблем. Клиничните лаборатории, които правят тестовете, явно не са приспособили своя софтуер към този на Здравната каса и искат пациентите да си платят на място, и ако не го сторят, ги връщат. Това е сериозен проблем, който трябва да бъде решен веднага, тъй като пациентите са ощетявани.

Здравната каса вече е сезирана и се надявам да принуди лабораториите да си приведат софтуеъра в ред. След като са подписали договор са длъжни да го направят. Нашите програмисти успяха да се справят. Ако не, да ги санкционират, както правят това с нас, когато не сме изпълнили някои разпореждания на НЗОК", добави още д-р Костадин Сотиров.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Къде

Къде

01.12.2020 | 16:22

Къде ги продават тия ЛСД телевизори? :)

Отговори
1 0
PSR!?

PSR!?

01.12.2020 | 15:57

Предполагам, че "PSR- тестове" е нещо като "LSD телевизори"!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?