Следвайте ни

Директор разкри как ще влизат децата ни в училище

viber icon

Никакъв компромис, родители и медицински сестри да не пускат дете на училище и при най-малък симптом! За това призова известният педагог Диян Стаматов - директор на столичното 119-о училище "Акад. Михаил Арнаудов“ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

"Били сме свидетели как при грипни епидемии в предходни години родителите неглижират опасността и изпращат децата си на училище. Този път не трябва да е така", подчерта той пред БНР и добави: "Със сигурност онова, което беше училището преди 9-и март, няма да е след 15-и септември".

Стаматов посочи, че медицинските сестри в ръководеното от него училище ще са най-важният движещ фактор в организацията: "Те ще са на входа на училището и никакъв компромис по отношение на деца, които имат видими симптоми".

Той уточни, че медицинските сестри са на подчинение на общините, а не на директорите на училищата:

"Координацията и подкрепата от общините е от първостепенно значение. Ако липсват медицински сестри, тогава фелдшери или хора с обикновено медицинско образование биха могли да помогнат. Те са хората, които ще връщат безкомпромисно деца, които имат видими симптоми".

Директорът на столичното 119-о училище беше категоричен, че децата не могат да спазват дистанция, но ще бъде задължително в общите помещения на училищата да бъдат с маски:

Задължително трябва да има отворен поне по един прозорец във всяка класна стая, а учителите ще бъдат предпазни маски и в час, уточни още Стаматов.

Според него няма как един учител да провежда учебен час едновременно и присъствено, и дистанционно:

"Предложението, което ще обсъдим с колегите, е тези ситуации да са след приключване на основния образователен блок от часове, съобразено със смяната на конкретния ученик, като за това са предвидени допълнителни възнаграждения".

По думите му проблем би възникнал, ако учители трябва да бъдат поставени под карантина и "в такава трудна ситуация да търсим кой да ги замести".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?