Следвайте ни

Деси Радева: Не паникьосвайте, а отложете данъци и кредити

viber icon

Съпругата на президента Десислава Радева също се включи в дебата за мерките срещу епидемията от коронавируса. Реакцията й идва след емонационалното извънредно обръщение, в което председателят на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски предупреди, че борбата с коронавируса вече е битка за физическото ни оцеляване, а малко по-късно премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев за подготвените още по-драстични мерки.

 На страницата си във Фейсбук съпругата на държавния глава упрекна управляващите, че оставят без отговор много от най-важните въпроси и посочи 5 от тях.

Преди всичко Десислава Радева настоява да бъде оповестено как ще се помогне на бизнеса по време на извънредното положение. На второ място тя поставя въпроса с кредитите и дали ще има "банкова, НОИ, НАП ваканция". След това Десислава Радева обръща внимание на самотно живеещите възрастни хора, за които няма кой да се грижи, пита дали има телефон за помощ и указания на хора със съмнения за зараза (бел. ред. - 02 807 87 57) и стига до най-важната точка за безопасността и живота на здравните служители.

Ето какво гласи постът на Десислава Радева (без редакторска намеса):

"За корона вируса и нас. Сериозно, без музика.

Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме свидетели на едни "говорещи глави" в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха. Тайно се надявах, че паралелно с това едни умни глави работят върху план за действие, ако (когато) засегне и нас. Уви! Имаме извънредно положение, гласувано от Народното Събрание без уточнение какво включва то. Появи се разпореждане на Министъра на здравеопазването, което внесе малко яснота относно извънредността. Въпросите, които не ми дават мира, са много. И включват:

1. Колко средства е отделила държавата за справяне с проблема, в т.ч. подпомагане на бизнеса? Който в близко бъдеще няма как да функционира пълнокръвно. И да плаща заплати, данъци, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

 2. Ще има ли банкова, НОИ, НАП ваканция, докато трае извънредното положение, като не пропускаме и бързите кредити? Защото много хора имат кредити - ипотечни, бизнес, потребителски, а икономиката ще е в колапс не само в национален, но и в световен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво правим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им помага, пазарува и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон, на който хора със съмнения за зараза да се обаждат и да получат помощ и указания? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните - как е гарантиран животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия - здравните служители (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях бройката легла няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос.(пак към министър Ананиев и премиера)

Ситуацията е кризисна. Не само у нас, но и в световен мащаб. Крути мерки към хората без адекватна намеса на държавата няма да свършат работа, мисля.

Господа управляващи, поемете персонална отговорност, за да сме наясно кой не си е свършил работата, и вместо да паникьосвате населението, покажете, че сте помислили за неговото оцеляване".

Коментари (27)

МОЛИ

17.03.2020 | 10:56

КОЯ Е ТАЗИ СЕГА ПИТА МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ?????

Отговори
1 0

Тя е права

16.03.2020 | 23:34

А вие вече воните на умряло.

Отговори
0 2

Баба

16.03.2020 | 08:37

Тя с предимство ли е в питанията,та специално го съобщавате? Голямо събитие,епохално!Деси питала управляващите! Натегачи,лизачи!Тя за себе си акъл няма ,ще дава съвети какво да се прави!Пази ,Боже! ,

Отговори
9 5

Анонимен

16.03.2020 | 08:01

БЪДЕГЕ ДОБРИ И ДА СИ ПОМОГНЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО,А НЕ С ПАРТИИ

Отговори
10 1

Анонимен

16.03.2020 | 07:57

ДОБРЕ КАЗВА ДЕСИ.НЕКА СЕГА НЕ БЪДЕМЕ ЛОШИ,А ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ПОБЕДТМ ТОВА ЗЛО

Отговори
7 3

Пустиняк

16.03.2020 | 21:49

Коя е тая, с какво право пита правителството, кой я е упълномощил - члена на президента вероятно.

Отговори
4 5

Краси

15.03.2020 | 23:03

Вместо да задаваш въпроси госпожо, питай мъжът си защо като главнокомандващ все още не е затворил границите с Италия, Испания, Германия, за да не влизат в страната ни заразени хора

Отговори
19 3

Срамота

16.03.2020 | 06:19

Зад всеки НЕуспял мъж стои една т.ъпа жена Тая ли го посъветва/Радев/да събере хората на Шипка. Безотговорно поведение

Отговори
8 7

Щон

15.03.2020 | 20:52

Деси..бисера

Отговори
15 6

Вен

15.03.2020 | 20:13

Крайно време да сме единни поне при такива ситуации.Тя поставя актуални въпроси. Каква е тази омраза бе хора.след един месец ще има и финансов колапс.Тук е мястото държавата да знае какво ще прави.Защо се нахвърляме ,при точно поставени въпроси.Нека да загърбим политическите си пристрастия и се покажем ,че сме зрели. Крайно време и Радев и Бойко Борисов да вървят в една посока,за да излезем от тозии ситуация. Мисля ,че вече има единомислие.Това ме радва,защото тогава има резултат

Отговори
22 14

Пустиняк

16.03.2020 | 21:52

Тя - коя, каква, на кой къде сяда. Айде холан от каки неоправени.

Отговори
3 4

Възмутен

15.03.2020 | 20:05

Че ЩО да не пита.Всякакви Б.........И говорят каквото се искат и те не?Като пиша говорят значи само говорят,справка БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА-И ПРЕДНИЯТ ПОКАЗАХА КАК ЩЕ СА ОБЛЕЧЕНИ ВСИЧКИ КОИТО ОБСЛУЖВАТ ЗАРАЗЕНИТЕ И СЕ ОКАЗА ЧЕ Е САМО ЗА ПРЕД КАМЕРИТЕ....

Отговори
2 13

Самотна ,Болна Майка.

15.03.2020 | 19:00

Всички Говорят Различно. И вече наистина не издържам. Моляте ! Мислете малко На бедните, Самотните ,Които Безтуй мучат да живеят с300 зора . Как Влияе на Психиката Някой Мислили? Да ми Отговори?.

Отговори
17 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?