Следвайте ни

Депутат видя ужаса като доброволец в COVID отделение

Димитър Георгиев дарява 20 000 маски, възхитен е от лекарите

viber icon

Пловдивският депутат от парламентарната група на "БСП за България" Димитър Георгиев познава от първо лице ужаса цялото ти семейство да се разболее от Ковид-19. За последния месец той помага като доброволец в две пловдивски болници - „Св. Иван Рилски” и „Свети Пантелеймон”. Току-що е закупил 20 хиляди трипластови висококачествени маски за еднократна употреба, които смята да дари на болници, старчески домове и организации, които се занимават със социално слаби граждани. Дарението му е излязло около 3000 лв. без ДДС.

Димитър Георгиев казва, че невероятната работа на българските медици, които е видял в двете пловдивски болници, е нещо, за което трябва да се говори.

„Аз бях контактен в парламента в началото на ноември. Предполагам, че заразяването в семейството тръгна от мен. Ходих да посещавам родителите си и вероятно тогава са го прихванали от мен. Същото се случи и с бащата на съпругата ми”, разказва Георгиев. Той и жена му изкарват ковид значително по-леко.

Признаците, че е болен, се появили на 2-3 ноември. Тогава с жена му си правят PCR тестове, които се оказват отрицателни. Пробите  за антитела обаче са положителни. „Веднага се самокарантинирахме. След това започнахме да ходим да помагаме в двете болници”, разказва депутатът.

В „Св. Иван Рилски” е впечатлен от работата на д-р Николай Салутски. „Той също бе с ковид и работеше по 20 часа в денонощие. Бях постоянно във връзка с него. Същото правеше д-р Константин Сапунджиев от „Св. Пантелеймон”. Ходих да посещавам родителите си и виждах какво се случва в самото отделение”, казва Димитър Георгиев. Като доброволец е носил на болните кой от каквото има нужда.

Вижда как много от лекарите са болни и сами си правят карантина в отделенията. Те живеят там и работят по 18-20 часа. „През нощта нещо като звънне, стават и гледат сатурацията на болните и нивото на кислород. Трябва да се изкаже изключителна благодарност на докторите и всички да са съпричастни с техните усилия”, категоричен е депутатът. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цирк

Цирк

08.12.2020 | 16:27

Едни отрицателни,други положителни. Само карантинират се въз основа на тестове,без изследвания. Без симптоми. Как разбраха,че са имали коронка? Стига сте ни пълнили ежедневието с приказки за герои.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?