Следвайте ни

Само в "Марица": Демонтират Военно-полевата болница в "Колодрума"

viber icon

Военно-полевата болница в зала "Колодрума", оборудвана за  прием пациенти с коронавирус,  ще бъде демонтирана скоро, научи "Марица" от свои източници. Все още не е взето решение, кога ще точно ще  се случи това. Обществеността ще бъде уведомена, след като бъде издадена съответната заповед. 

Болницата бе изградена на 24 март, като част  от учение на 110-и логистичен полк с  цел повишаване на  способностите за реакция при възникване на по-сериозна криза, свързана с разпространението на  COVID-19.  На 27 март лечебницата бе представена пред медиите от  кмета на Пловдив Здравко Димитров и ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.  Те показаха как всички 300 легла за пациенти са отделени едно от друго с паравани,  дарени от Пловдивския панаир.

До използването на болницата  не се стигна, благодарение на добрата организация в Пловдив в борбата с коронавируса, което доведе до сравнително малко заболели- 93 в цялата област. След демонтирането на лечебницата зала "Колодрума" ще може да се ползва за провеждането на  спортни и културни мероприятия.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (2)

Rednik

Rednik

26.05.2020 | 16:47

Daite ia na Rednika Spasite

Отговори
0 5
Пройчо

Пройчо

26.05.2020 | 19:19

А за теб специален подарък - буквар.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?