Следвайте ни

Делят България на червена и оранжева зона за коронавируса

viber icon

Интересно разделение на областите у нас, според риска от заразяване с коронавирус, направиха властите в Белгия. Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август, кралството включи части от България в т.нар. „оранжева зона“ и „червена зона“ за пътуващите до нашата страна, а именно: Оранжева зона – Пътуването до България /Северен централен, Югоизточен, Южен централен райони / следва да се извърши при повишено внимание; Червена зона – Пътуването до България /Североизточен и Югозападен райони / не е възможно или разрешено.

Всички български граждани, пътуващи от България до Белгия, подлежат на задължителна карантина и тест, ако са пребивавали в Североизточен или Югозападен район, и на препоръчителна карантина и тест, ако са посетили Северен централен, Югоизточен и Южен централен район. Тестът може да се направи и в Белгия.

Тези правила се прилагат само за несъществени пътувания, в т.ч. туристическите. Актуална информация може да бъде намерена на следния линк с адрес: https://diplomatie.belgium.be/en. При нужда от съдействие българските граждани в Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042.

Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

Препоръчваме на българските граждани при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ги кбй

ги кбй

03.08.2020 | 10:41

Затворете границите вси чки които влизат да са с карантина!

Отговори
0 0
ги кбй

ги кбй

03.08.2020 | 10:41

Затворете границите всички които влизат да са с карантина!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?