Следвайте ни

Дания се отказа от ваксината на „Джонсън и Джонсън“

viber icon

Датското правителство реши да не използва ваксината на американската копания "Джонсън и Джонсън", информира БТА. Медийните информации се позовават на съвещание, свикано от датския здравен министър Магнус Хойнике.

Причина за решението са опасения, че ваксината в редки случаи може да предизвика поява на тромби. По същата причина Дания вече изтегли препарата на "АстраЗенека" от ваксинационната си програма. Тъй като ваксината на "Джонсън и Джонсън" е еднодозова, Дания е поръчала твърде голямо количество от нея, според информационната агенция Рицаус.

Директорът на датския здравен орган Сьорен Бростром посочи, че отказът от използване на препарата на "Джонсън и Джонсън" може да доведе до това здрави млади хора между 20 и 40 години да чакат по-дълго, за да се ваксинират.

Датският национален здравен орган стигна до извод, че ползите от употребата на COVID ваксината на "Джонсън и Джонсън" не надвишават риска от предизвикване на евентуален нежелан ефект у хора, които са били ваксинирани с нея, цитира направеното изявление Франс прес.

Миналия месец властите в САЩ отмениха временното спиране на употребата на препарата на "Джонсън и Джонсън" след "обстойно проучване на безопасността", предизвикано от съобщения за сериозни случаи с поява на тромби.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

За сведение

За сведение

03.05.2021 | 22:28

Бразилия отказа да одобри Спутник V. "В случая със "Спутник V" критичният пункт, който наблюдавахме, беше наличието на аденовирус, който се възпроизвежда. Това е вирусът, който трябва да служи, само за да внесе генетичния материал на коронавируса в клетките и да провокира имунна реакция. Вместо това, той се размножава. Това е сериозен пропуск", смята Густаво Мендес - експерт в бразилския регулатор

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?