Следвайте ни

Каназирева: Ситуацията с COVID-19 се влоши след сбирката в Перущица

viber icon

През последните три месеца се справяхме перфектно, съвместно с МВР и РЗИ, по отношение на картината с коронавируса, но събирането в Перущица влоши драстично ситуацията. Това каза областният управител Дани Каназирева. 

„Като общество трябва да осъзнаем риска, трябва да свикнем да живеем по този начин, защото никой не може да каже кога точно ще приключи ситуацията с коронавируса. Трябва да спазваме мерките, за да запазим както нашето, така и здравето на близките ни. Виждате едно струпване на хора в Перущица до какви последствия води. Вече две седмици 90 % от пробите които излизат, реално са на контактни лица на участващи в сбирката в Перущица“, коментира тя. 

Днес е само една положителната проба за коронавирус, касаеща случая в Перущица. Става въпрос за жена на 31 години. Общият брой на пациентите с COVID-19 в Перущица към днешна дата е 11 души.  

„Наложително е да осъзнаем своята лична отговорност като общество. В Областната управа непрекъснто получаваме сигнали за нарушаване на противоепидемичните мерки, а няма как до всеки един човек да бъде поставен полицай. Наистина апелираме и молим всички хора да имат отговорно поведение – да спазват дистанция и да носят предпазни средства в затворени пространства, както и да се дезинфекцират. Мерките не се връщат, няма нови ограничения. Само носенето на маски и намаления капацитет за хора при затворени помещения е в сила. Нека да сме отговорни“, призова за пореден път Дани Каназирева. 

Тя добави, че контролът по спазване на противоепидемичните мерки в Пловдив и региона е безупречен, като благодари на директора на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев за добрата съвместна работа и отличната комуникация. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Коментари (5)

без вас сме по- добре

без вас сме по- добре

24.06.2020 | 16:18

ма фърли са ма лешпер гербокалинков

Отговори
2 3
Истинският СРАМ и ПОЗОР

Истинският СРАМ и ПОЗОР

24.06.2020 | 15:48

Всеки трябва да си вади хляба,дори и като сервитьорка,но тя го вадеше , като КОМ......НКА, да не кажа обидната дума на Ванко1 и баща му.Това е СРАМ и ПОЗОР. А още по-голям СРАМ и ПОЗОР е да фал....раш избори , чрез 4 агенции и цял ден да л...еш хората ,че отиваш на балотаж. И още по-голям СРАМ иПОЗОР е вместо да си в сливенския за това си деяние , да те направят за БЛАГОДАРНОСТ ообластен управител.Това вече си е М...ЗОСТ и ПЕР....ЗИЯ.

Отговори
5 3
BELI

BELI

24.06.2020 | 14:49

Моята истина - СРАМ и ПОЗОР ......., когато някой пишещ владее само "уличния език"!!!

Отговори
4 4
истина

истина

24.06.2020 | 15:16

Към келнерки само на уличен език...Здравке !

Отговори
6 1
Истина

Истина

24.06.2020 | 14:36

В държава в която една СЕРВИТЪОРКА е правят областен управител по добре закривай !!! Това е СРАМ и ПОЗОР за Пловдивчани и за всички Българи.Една ТЪ.ПА Патка келнерка ми се изживява като не знам си кво..Про.ста про..стакеса

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?