Следвайте ни

Дани Каназирева с емоционален призив за спазване на мерките

viber icon

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева се обърна с емоционален призив към гражданите на областта за спазване на наложените мерки и ограничения във връзка с усилията да не се допусне неконтролируемото увеличаване на коронавируса.

Ето какво се казва в него:

„Уважаеми жители на Пловдив и областта,

Обръщам се към Вас с притеснение и апел за лична отговорност.

Вече виждам как се търсят всякакви начини,  да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки. Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно  и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата.  Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи.  Всичко опира до самосъзнание, а именно  като  граждани да спазваме няколко прости правила - да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване. 

Напълно против съм за пълно затваряне и въвеждането на вечерни часове, защото това ще нанесе голям удар върху икономиката ни, а и ще доведе до огромна паника и всеобща психоза. А и истината е, че  когато липсва и елементарна отговорност - лична и колективна, нито една мярка няма да е ефективна. Мерките в България са най-леките в Европа, но и дори и тях не спазваме, и по този начин нанасяме вреда както върху самите нас, така и върху икономиката и здравната си система. Вече съм разпоредила проверки, но няма как да сложим полицай до всеки един.  Отговорността е обща.  Затова отново апелирам за  отговорност и спазване на  мерките!

За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред.

Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици.

Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия. 

Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло.

Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми. 

Нашите семейства също имат нужда от нас.

 

Бъдете здрави!

Дани Каназирева

Областен управител на Област Пловдив“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Терикс вендинг ов

Терикс вендинг ов

30.10.2020 | 21:00

Гладна въшка когато се наяде на челото излиза

Отговори
2 0
Минувач

Минувач

30.10.2020 | 17:52

То е ясно, че не смеят да затворят баровете и кръчмите, които от нощни станаха дневни свърталища.Но питам- тези деца нямат ли родители.Не може само училището и държавата да контролира.Всеки чака друг да му свърши работата. Призовавам родителите да поозаптят тамазлъците си, а пълнолетните правещи джамбурета през деня и неспазващи мерките, да бъдат глобявани, а заведенията затваряни. Ганьо ако не го резнат с пари, не разбира. Франция с най-голямата демокрация изпозатвори даже всичко, а ние елементарни мерки не можем да спазваме.

Отговори
0 0
ЗДРАВКА ОТ КОМИНА

ЗДРАВКА ОТ КОМИНА

30.10.2020 | 13:10

ДАНКА-ИЗМАМКА СКРИТОТО РАЗКРИТО ОРЪЖИЕ НА ГЕРБ .

Отговори
11 2
Funky

Funky

30.10.2020 | 12:40

А за да не затвориш баровете,колко гушна?

Отговори
9 3
Мильо Милев

Мильо Милев

30.10.2020 | 12:28

Я, политическото ГМО на Гергов и ГЕРБ пак се появи. Най-тежката изборна измамница в историята на България, вместо да е звезда в. Сливенския затвор, тя играе девица по медиите. Резил.

Отговори
12 3
полк. Ставрев

полк. Ставрев

30.10.2020 | 12:26

Въх, завалийката. Освен да дава разплакани интервюта, друго не може. Толкова е безполезна, че даже е опасна. Бойко, махни това недоразумение.

Отговори
11 3
Пенчев

Пенчев

30.10.2020 | 12:25

Ти още ли си тука, ма?!? Не ти ли стига, че направи рекорд за Гинес, като зарази повече лекари, отколкото пациенти в Пловдив. Стига то толкова слава. Изчезвай!

Отговори
11 3
проблем

проблем

30.10.2020 | 12:14

Как сега ще прави минeти с маска на устата ?

Отговори
13 3
здравка

здравка

30.10.2020 | 12:01

Дане,така и така дрънкаш ,що не посвършиш малко работа. Знаеш ли колко болни със симптоми се крият по домовете си и не казват на личните лекари? А колко контактни на тях не знаят и разпространяват вируса? Кой ще се пожрижи за този проблем? Щакво си играеш на шикалки? Вечерен час задължително. Що не излезеш да нидиш тезикоито трябва да учат къде са? На групи по улиците! Без прибиране по сомовуте няма да свършите нищо!!!

Отговори
12 5
Коко

Коко

30.10.2020 | 11:55

Данчее ,не разбра ли,че няма да стане както я мислиш! Докато не затвори всичко,няма да се оправим. Няма да има лекари да лекуват. За какво се хвалите с леки мерки,като цифрите вървят нагоре! Нима другите държави не се страфуват за икономиката си? Ако народа е болен,кой ще работи? Я стига с тези смешни изказвания! Докато не ни уморите,няма да мирясате. Просто те е страх да не изгубиш поста си. М.йната ти на теб и другите псевдополитици

Отговори
12 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?