Следвайте ни

Дани Каназирева: 139 с COVID-19 в Пловдивско, призовавам за повече лична отговорност 

viber icon

139 са пациентите  с COVID-19, жители на Пловдивска област, по данни на местната РЗИ.

От тях в общините:  Пловдив – 77,  Карлово – 3, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 6, Калояново – 1, Перущица – 10, Раковски – 3, Марица -1. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

Към 22.06.2020 г. на територията  на Пловдивска област има 1 новорегистриран  случай на COVID-19 на мъж от село Костиево, община Марица. Той е пастор и е бил на сбирката в Перушица. 

От обявените 8 случая от вчера- двама са от Перущица, също присъствали на събирането. Изследвали са се по собствено желание. Нямат симптоми към момента.

Други двама са от Пловдив, изследвани като контактни на присъствали на събитието в Перущица, са също с положителни проби.

Положителни на коронавирус са и три лица, контактни на семейния кръг на заразените работници от частната фирма в Пловдив.

Осмият случай е мъж от община Стамболийски.

„Моят апел е хората да избягват масови мероприятия, защото вече всичко е въпрос на лична отговорност. Както видяхме една масова проява, на която не са спазени противоепидемичните  мерки, доведе до скок на положителните проби в цялата област, дори и на смъртен случай. През тези месеци сме спирали многократно пъти масови събирани, но за тази сбирка в Перущица не бяхме сезирани и уведомени, иначе щяхме да предотвратим струпването на толкова много хора. Отново призоваваме, ако хората имат сигнал нека да се обръщат към нас. 

Апелирам да не се създава излишно напрежение. Взимаме всички необходими мерки относно контактните лица. Проблемите са локализирани и се провеждат епидемиологични проучвания като своевременно ще уведомяваме обществото, заяви областният управител Дани Каназирева.

Към момента хоспитализирани:  - 

УМБАЛ „Св.Георги” Пловдив-9;

МБАЛ” Св.Иван Рилски” – 1.

Няма на интензивно лечение

На домашно лечение  са 35 лица. Оздравели са 94. 

От 15 юни до 21 юни (вкл.) са направени 576 проби.

Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 22.06.2020г. е 1233.

Днес Медицинският щаб ще обсъди отново организацията по приема и лечението на болни с коронавирус, нуждаещи се от интензивни грижи. Към настоящия момент, всички случаи  с по-лека и средно тежка клиника се прехвърлят в Ин-фекциозна клиника на УМБАЛ“ Свети Георги“. До сега имаме двама прехвърлени пациенти.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Не си струва вниманието една невестулка

Не си струва вниманието една невестулка

22.06.2020 | 18:19

Какво и се вързвате на баба Дана.Без фотошоповете е баба,ама злобна..Вижте я отблизо.Елементарна невестулка.

Отговори
9 0
spy

spy

22.06.2020 | 16:00

dani e nomer 1. evalla

Отговори
2 17
Бб Пловдив

Бб Пловдив

22.06.2020 | 14:59

Тази мадам лъжа е най-лошото нещо случило се на Пловдив. Язък, че Гергов и Бойко са пичове, а туриха мизерница.

Отговори
14 3
В БГ мерзостта е на почит

В БГ мерзостта е на почит

22.06.2020 | 14:26

И тази ще призовава за лична отговорност.Къде беше твоята лична отговорност по изборите,когато ги фалшифицира.Случая каназирева вече се изучава в учебниците, като пример за явна изборна измама И вместо каназирева да е в сливенския затвор ,за благодарност я направиха обласстен управител.Е, какъв авторитет да има мадам.Шантава държава

Отговори
13 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?