Следвайте ни

Да се ваксинираме ли с две различни ваксини? Ето отговора на специалистите

viber icon

Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва имунизирането срещу Covid-19 да се извършва с две различниваксини, когато се изискват две дози за пълна имунизация, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорителката на СЗО обяви, че няма достатъчно данни за възможните рискове при поставяне на първа доза от ваксната на "АстраЗенека" и втора от друга компания.Експертите призовават за допълнителни изследвания за проучване на съчетаното използване на ваксини.

Най-сериозният дебат по тази тема се води в моментав Германия, която ограничи употребата на ваксината AstraZeneca при хора на възраст под 60 годинипоради минималния риск от образуване на кръвни съсиреци.

Общо 2.2 милиона германци на възраст под 60 години вече е поставена първа доза от ваксината наОксфордския университет и сега въпросът е как ще бъде приключена тяхната имунизация.

“Без достатъчно данни за възможните рискове не би трябвало да се извършва втора ваксинация с различна ваксина от използваната при първата“, казва председателят на германската Фондация за защита на пациентите Ойген Бриш.

Германската постоянната комисия за ваксинацията (Stiko) обаче препоръчва на хората, на които вече е поставена първа доза от ваксината на AZ, да се поставя втора доза от РНК-ваксина 12 седмици по-късно. Решение за това обаче все още не е взето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Гого

Гого

10.04.2021 | 19:26

Много откачалки тук, докато чакате ваксина може да получите инфаркт като Коритаров,ама ще мине за ковид!

Отговори
2 1
Откровен чифут ционист се пише СЕМИТ

Откровен чифут ционист се пише СЕМИТ

10.04.2021 | 19:15

Ами да беше се родил Българин бе чифут мръ ....сен ционист И пак тъ ...пак нагъл чифутски ще те питам защо няма кътче на тази земя Божие и от тези Божи народи който да не ви искат заровени поне 50 метра под земята Защо бре Гни ....до Юдейска Ко са криеш зад някакво понятие СЕМИТ Всеки мързел крадец тарикат наглец престъпник може да се крие злобната мутра зад табелката СЕМИТ Дори и вашите ученици комунистите се писаха семити А ти си просто един мръ ...сен нагъл лаком чифут Ционист И ще ти бъде посочено къде ти е мястото Само не и тук в България

Отговори
1 5
ПИЙ си хапчетата БЕЗ прекъсване

ПИЙ си хапчетата БЕЗ прекъсване

10.04.2021 | 19:24

Мъчно ми е за тебе. Ако си свършил таблетките иди да ти предпишат НОВИ, ПО-СИЛНИ. Често взимай ледени душове. Недей да пишеш безумия да се ИЗЛАГАШ.

Отговори
4 1
Ka'put или КА'ПУТКА е лудото АНТИсеми'тище?

Ka'put или КА'ПУТКА е лудото АНТИсеми'тище?

10.04.2021 | 21:58

Как сладичко си гукаме по Темата за РазноВаксо с милата КА'ПУТКА която завижда, че даже Третият Райх =Хилядолетният= не успя да унищожи Здравата Семка! Кис-кис . . .

Отговори
1 4
ПРЕСТЪПНО заглавие в жалката МАРИЦА

ПРЕСТЪПНО заглавие в жалката МАРИЦА

10.04.2021 | 18:48

Самото заглавие не само е подвеждащо =защото такъв въпрос НЕ СТОИ нито пред пациента, нито пред доктора= ами си е направо ...престъпно. НЕ, НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ С РАЗБЪРКАНИ ВАКСИНИ.

Отговори
5 2
Ейи чифут мръ ... сен

Ейи чифут мръ ... сен

10.04.2021 | 18:05

Да Точка Не съм чифут Точка Запетая Удивителна Българин Точка Християнин Запетая мразеш лакоми мързеливи тъ ...пи тарикати нагли чифути Юди предатели гни ....ди Без точка Въпросителна А ти гни ...до чифутска неграмотна какво правиш в Милата ми Родина Дошъл си да я оси ...аш със чифутските си фе .....калий Казах чифутино Марш от България

Отговори
1 5
откаченият антиСЕМИТ прави услуга на Циона!

откаченият антиСЕМИТ прави услуга на Циона!

10.04.2021 | 18:54

С такива несвързани, а и неГРАМОТНИ излияния Психът само си вкарва Автогол след АВТОГОЛ! (Дай! Дай! Дай! МНОГО даде! Кис-кис...)

Отговори
4 1
Сега видиш ли точката на челото ти чуфутско Леко Леко не мърдай де

Сега видиш ли точката на челото ти чуфутско Леко Леко не мърдай де

10.04.2021 | 15:50

Последната ми куч .....ка се казваше ВИЛИ и горката и тя много лаеше Сигур заради точките запетайките удивителните въпросителните многоточията репликите на дубликите и дубликите на репликите и взе че умря от напън да лае Да не последваш съдбата и Лаеш много на иврит и нищо не ти се разбира Ама шъ ти тура една точка на челото между две удивителни за по точна стрелба казват

Отговори
1 4
????????????

????????????

10.04.2021 | 17:00

Ти нормален ли си?

Отговори
3 1
Вили

Вили

10.04.2021 | 15:15

Ей неграмотник! Май, че е от женски род? Спри да пишеш! Не разбра ли, че в края на изречението се поставя точка. А по отношение на логиката, такава няма. Пълни глупости. Явно доста ти е скучно.

Отговори
3 1
Кака Мара Дашната

Кака Мара Дашната

10.04.2021 | 12:33

Може не с три Може с четири пет шест Може Аз например се бода по три четири пъти на ден може и повече стига да има кой да мъ боде и с различни разбира се И съм здрава Препоръчвам ви да съ бодете с най различни Мехлем е и на душата И съм здрава Не че туй го знам от спицилистите От баба си Мара съм го научила И она така се бодеше със различни И чесън хапваше ама не беше честна И ракийца различна пийваше и още по различно се боцкаше Абе боцкането му е майката По често и с различни Стига да ги има И да знайте не става със предварително записване И с опашки да чакате не става Става ама изглежда малко като пред публичен дом Шъ чакаш да те изклатят Не мерси Да чакам

Отговори
2 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?