2374
Следвайте ни

Д-р Златанов: Възрастните да са спокойни, не предвиждаме локдаун

viber icon

Правителството не предвижда пълен локдаун, нито допълнителни ограничения за най-възрастното население. Това обяви в интервю в bTV зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

„Кабинетът има политика, която е алтернатива на локдауна, тъй като при локдаун има по-голям риск безсимптомен човек да зарази други хора – няма такова масово тестване. Искаме да минем през този пик с най-малко щети“, уточни зам.-министърът.

По думите му най-новите мерки дават резултат, когато се гледат данните на 14-дневна база.

На въпроса дали ще бъде въведен зелен сертификат и за антитела той обяви, че решение ще има след няколко дни. Зам.-министърът обяви, че все още няма единно мнение сред експертите по този въпрос.

За тестването на децата в училище той обясни, че здравното министерство е определило рамката, а конкретните дати и кой клас кога ще се завърне в училище зависи вече от решения на Министерството на образованието и на готовността на училищата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Добре

Добре

04.11.2021 | 15:00

Няма да ви затваряме, но пък ще ви се стъжне майката зимата като трябва да плащате тока.

Отговори
0 0
1111111

1111111

04.11.2021 | 11:04

А защо продължава да се всява паника и да се насажда страх у хората?

Отговори
2 0
Няма такава държава

Няма такава държава

04.11.2021 | 10:42

Комунистите начело с Радев са Българоубийци. Идете в Болницата в Пълмед с положителен тест да видим какво, ще Ви кажат, никой не обръща внимание на болните. Обявете локдаун да се спре заразата, колко хора трябв да умрат, за сметка на спечелване на избори. Ей бесен съм!!!!

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?