1553
Следвайте ни

Д-р Виткова шокира: Лекарите прекаляват с кортизона, обезобразиха приятелка

viber icon

"В големи софийски болници на визитации минават специализанти и стажанти, няма лекар. Стига се до безконтролно прилагане на кортизонови препарати. Моя приятелка е жертва на това.

Лицето й е обезобразено. Системата е не само претоварена, но е и в абсурдна ситуация на повечето места - няма кой да лекува". Това заяви д-р Мими Виткова, бивш министър на здравеопазването в студиото на "Офанзива".

По думите й не само, че няма проблем с кислорода, а и го изнасяме.

"Нуждаем се от помощ в реанимационната апаратура и на кадрите. От години медицински персонал бяга на Запад", коментира медикът.

Според нея действително се наблюдава намаляване на броя на заболелите, но е прибързано да говорим дали мерките са дали резултати.

"Има политически страх от въвеждане на локдаун. По същата причина се забавихме и със зелените сертификати. Не говори никак добре за политиците, обществото и здравната система да сме водещи по смъртност. Няма как да се справим, ако не се спазват мерките и спазването не се контролира", смята д-р Виткова. 

Тя подчерта, че обикновено имунизираните постъпват по-рядко в болница, а болестта протича по-леко. "Няма еднозначно мнение, че наличието на антитела значи, че човек не предава инфекцията", каза д-р Виткова.

По темата с противопоставянето на някои родители срещу тестването на децата им, тя запита от какво се страхуват. И поясни, че трябва да се изчака с връщането в училище на останалите деца, за да се види каква ще бъде заболеваемостта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

в отговор на изказалите се по-горе "СПЕЦИАЛИСТИ"

в отговор на изказалите се по-горе "СПЕЦИАЛИСТИ"

14.11.2021 | 19:03

Напълно права е д-р Виткова.

Отговори
1 0
Бай Иван

Бай Иван

13.11.2021 | 22:10

Такива като тая докторка слушайте и правете обратното и може да оживеете. Кортизона явно помага и затова този убитак иска да го дамгоса както и много други неща досега които работят и са евтини и точно затова не им се харасват.

Отговори
3 1
Фику

Фику

13.11.2021 | 21:06

Тя тая дето зарази един куп хора със спинозна кръв да не дава съвети и да не се прави на всезнаеща

Отговори
4 2
Мими Чифуткова Злобарова

Мими Чифуткова Злобарова

13.11.2021 | 19:16

Една грозна чифутка колко още може да стане грозна

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?