Следвайте ни

Д-р Симидчиев: Витамин С става опасен, след като се разболеете!

viber icon

"За огромно съжаление вече имаме 4-цифрена бройка на новооткрити случаи на COVID-19 за денонощие". Това заяви в ефира на Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев. 

"Добрата новина е, че процентът от тези, които влизат в болница, е малко по-нисък", подчерта той, като обясни, че това е нормално, тъй като повечето случаи са в училищата и се касае за по-млади хора.

"Общата бройка е много притеснителна, общият брой хоспитализирани е висок. От февруари до момента опознахме много повече вируса", заяви още д-р Симидчиев.

Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променяме - да ходим с маски, да си мием ръцете и да спазваме повече дистанция. 

"Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразяване. Това е единствената разумна мярка към момента. Мерките, които има, са достатъчно. Маските ще позволят да намалим скоростта на разпространение на вируса. 

Сериозен противник съм да въвеждаме допълнителни медикаменти, без да знаем точно какво се случва. 

Д-р Симидчиев подчерта, че Витамин "Ц" става вреден, след като се разболеете.

Специалистът обясни, че ако имаме недостиг на някой витамин, е добре да го възстановим.

"Често витамин Д е по-нисък през зимата", добави той.

Пулмологът обясни, че изолирани симптоми като само хрема, само гърлобол и само температура могат да бъдат признак за COVID-19. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?