46

Д-р Симидчиев: Вече можем да предвиждаме мутациите на коронавируса

„Имаме вече възможността да предвидим как и накъде COVID-19 ще мутира. Вече може да се изчисли кои са най-вероятните мутации и да се създадат средства, например ваксини, които са за тези варианти на вируса, които биха били най-възможно заразни и опасни в бъдеще”. Това заяви пулмологът и депутат от ПГ на „Демократична България" д-р Александър Симидчиев.

„Вече имаме възможността да предвидим какво ще се случи с вируса. Знае се кои части от него ще мутират най-интензивно и какви са посоките на еволюция. На базата на това, което знаем до момента, можем да предвидим накъде ще тръгне самата мутация”, каза още той.

„Това е много позитивно защото този процес става предвидим и управляем”, допълни Симидчиев.

По думите му в държави, в които има по-ниско ниво на заразяване или не толкова тежко боледуване мерките могат да бъдат отхлабени. „При нас за съжаление това, което се получава е, че населението все още остава рисково за тежко боледуване и за висока скорост на разпространение на вируса”, коментира пулмологът.

Той коментира и нивото на ваксинация у нас. „Смисълът е ние да се пазим като общност, а когато тези, които искат да пазят другите са около една трета от всички, които подлежат на разпространение на заразата, не можем да се отворим така, като други държави като Англия и Израел, защото там голяма част от обществото е защитено. При нас не е така и затова се налагат мерки”, посочи той.

„Още в началото на въвеждане на мерките и ваксините, действията на редица хора доведоха до разколебаване на хора. В момента колкото и да искаме, не можем да наложим мерките, защото 2/3 от хората са против тях и ваксините”, каза още Александър Симидчиев.

„Вярвам, че заради високите нива на заразност при Омикрон, доста хора ще се заразят. Въпросът е дали това ще доведе до значим имунитет и дали вирусът няма да мутира. Не говоря за мутация в България, защото сме малка популация, а за това да внесем отвън мутирал вариант, най-често сред хора с по-нисък или недостатък в имунитета, каквито са тези в Южна Африка например”, добави пулмологът.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
ВАКСЪРМАКСЪР

ВАКСЪРМАКСЪР

28.01.2022 | 11:42

Ей това добиче не е излекувало и един болен в живота си, а се пише лекар. Докарало си е 4 апартамента, две скъпи лимузини, жена му и тя с два апартамента и кола. И дебела сметка в банката. Та той ще ни дава акъл за вируси, след като основната му работа е да рекламира БигФа, за което е получил материалните облаги. Чиба, бе келеме!

Отговори
4 1
Да!!

Да!!

28.01.2022 | 13:17

Най-интересното на спора на тоя с Мангъров е към края на това видео, има го в Ютуб, където тоя си признава, че чете за Ковид от интернет, цитираше някакви стъкмистики явно взети от там, натрупани за няма и две години и накрая Мангъров обвиниха! БГ мръсници, демократи мръсници, доктори мръсници!

Отговори
1 1
Чифутска минетчийка

Чифутска минетчийка

28.01.2022 | 11:12

И фарма-подлога

Отговори
3 0
ПОХОДА НА СВОБОДАТА!

ПОХОДА НА СВОБОДАТА!

28.01.2022 | 09:26

ПОХОДА НА СВОБОДАТА! 100 000 канадски шофьори на камиони са се регистрирали за участие в Похода на Свободата, който прекосява цялата страна. В събота, 29 януари, камионите трябва да окупират столицата Отава. Крайната им цел е да се отменят заповедите за задължителна витаминизация на цели сектори (реално на цялата страна) от икономиката, включително и на шофьорите на камиони, издадени от либерал-глобалисткото правителство на Жустен Трюдо. До вчера той се правеше, че не забелязва кервана, който вече наближава столицата. Но на последната си пресконференция Трюдо каза няколко „мили“ думи за участниците в него. По либерал-глобалистки маниер ги нарече „дребно малцинство“, което не се ползва с подкрепата на канадското общество. Но това е любим прийом на либерал-глобалистите. По същия начин друг един от изтъкнатите слуги на 80-90-годишните дядки – Олаф Шолц, министър-председател на Германия, нарече хората, които не желаят да се витаминизират с генетичните експериментални субстанции „група екстремисти и радикали“. А депутатът Христо Петров (Хазарта) също се опита да се сродее със световния либерал-глобализъм, изсъсквайки към протестиращите срещу сегрегацията и принудителната витаминизация „Шепа нещастни фашисти“. Разбира се, канадските шофьори могат да блокират така основните институции на либерал-глобализма в Отава, че Трюдо и всички останали от сектата да избягат през девет планини в десета и да не се връщат никога повече. Но могат и да се повъртят малко и да се приберат. Зависи докъде ще им стигне куражът да си отстояват правата. Цялата пресконференция на Жустен Трюдо от вчера, пълна с още фасонни пози, е тук: https://youtu.be/FGehU1zszQs Фейсбук страницата на Похода на Свободата, където в реално време може да се следи придвижването му към Отава, е тук: https://www.facebook.com/groups/convoy А тук е броячът до часа на пристигане на камионите в канадската столица: https://canada-unity.com/bearhug/

Отговори
5 1
КАТО СТАНЕ ПОХОДА - ПРАТИ СНИМКИ

КАТО СТАНЕ ПОХОДА - ПРАТИ СНИМКИ

28.01.2022 | 11:49

АКО СЕ СЪСТОИ ЩЕ ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, НО АКО НЕ СЕ СЪСТОИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАВРЕШ В ЗАДНАТА ЧАСТ НА КУЧЕТО

Отговори
1 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?