Следвайте ни

Д-р Николова категорична: Мерките трябва да останат!

viber icon

Медици отказват да се имунизират, защото няма достатъчно информация

В момента има много лекари, които боледуват, и няма достатъчно информация за ваксината. Това според д-р Гергана Николова са основните причини за ниския процент медици, които желаят да се ваксинират.

„Съсловието пострада много и това е факт”, обясни общопрактикуващият лекар пред Нова телевизия. Според специалиста пациентът трябва да бъде информиран защо му се поставя ваксината и какво да очаква от нея.

„Болшинството от нас, като медицински специалисти, получава информация за ваксината от това, което се случва в студиата. Когато сме изправени пред един толкова сериозен проблем и пред отговорно решение - трябва да имаме цялата налична информация, за да я обсъждаме с пациентите”, коментира д-р Николова. Според нея приравняването на антигенните тестове към PCR изследванията ще доведе до висока заболеваемост. Тя подчерта още, че при  3 000 PCR изследвания имаме поне още толкова антигенни, които в голям процент са положителни, но не влизат в системата.

д-р Николова посочи още, че едва ли ще има лекар в страната или Европа, който да каже, че е съгласен мерките да се разпуснат. „След въвеждането на ограниченията у нас стигнахме до това, че нямаме покачване. Спряхме ръста. Нормално е да искаме да се задържат мерките, за да запазим човешкия живот”, обясни тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?