Следвайте ни

Д-р Миндов: Делта вариантът засяга деца, някои влизат в Интензивното

viber icon

Определено се усеща повишаването на случаите на коронавирус. Това, което е тревожното и досега не е било характерно е, че делта вариантът засяга децата. Включително се стига и до нужда от интензивното им лечение, показва опитът от чужбина. Занапред много трябва да се пазят децата до 12 г., за които още няма ваксина.

Това заяви пред Нова тв д-р Георги Миндов, който е председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. Според него в образованието трябва да се търси баланс между дистанционно и присъствено обучение.

За домашното лечение на леките случаи, той смята, че е нужен алгоритъм и процедура, за да се контролира извънболничното лечение. Според него е необходима бърза диагностика не само с тест, но и с кръвни изследвания и рентген, които да се направят в началото, за да не се стигне до влошаване. След това вече идва терапевтичният ефект с лекарствата.

В област Велико Търново заболеваемостта вече е 202 души на 100 000 и натискът над местната болница се увеличава. 4-ма души са в реанимация, показа репортаж. Болните са основно активно работещи хора, които са имали по-активни контакти.

Мерките вече са закъснели, казва д-р Миндов, за когото е неразбираемо нежеланието на българите да не се ваксинират.

В същото време семейство разказа пред телевизията, че общопрактикуващ лекар им е поискал по 20 лв. на поставяне на ваксина, а той обяснява, че е взел парите за прегледа. Според здравните власти и омбудсмана такава такса не се полага, нито пък такса за разпечатване на сертификат. Д-р Миндов обаче заяви, че таксата е резонна, ако хората не са били осигурени и са извън здравноосигурителната система.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тъ панари

Тъ панари

18.08.2021 | 10:48

Шиб аняци от Марица, защо триете коментари? Знаем,че сте нечия по длога.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?