Следвайте ни

Д-р Кунчев с формула как COVID-19 да изчезне за 14 дни

viber icon

 „Ако гледаме практиката на други страни, мерките у нас не са най-крутите. Има още стъпки, които могат да ги затегнат, но аз се надявам това да не се налага“, съобщи  Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в предаването "Карай направо" по Нова тв.

„Полицията няма да допуска посещението на парковете и най-вече струпването на хора. С тези мерки ние нямаме за цел да спрем живота или бизнеса. Хората трябва да осъзнаят, че ако не ги спазват има и други възможности. Трябва да се справим с това. Всички експерти казват, че единственият шанс е социалното дистанциране. Това е единственото, които най-добрите в тази област препоръчват. Ако 100% от хората си останат вкъщи, след 14 дни вируса няма да го има. Това разбира се е невъзможно“, заяви Ангел Кунчев.

Той обясни, че е нямало страна по света, която да е била готова за случващото се. „Никой по света не очакваше, че ски курортите ще станат такова огнище на заразата. В началото на кривата сме. Хубавото е, че го отложихме доста. Правим полевата болница, защото трябва да бъдем готови на всичко. Ако вълната е много голяма е нужно да помогнем на всеки“, добави Кунчев.

Той коментира и вълната от недоволство на медицински персонал относно екипировката, която им е предоставена. „До този момент оставка са подали 1 лекар и 3 медицински сестри. Това няма как да е национален проблем. Няма лечебно заведение, в което се лекува болен от коронавирус и няма всички нужни предпазни средства. Гарантирам за това“, каза Кунчев. „Заради действията на по-несъзнателните хора, може да се наложи да се въведат по-строги мерки. Това означава, че излизането от вкъщи ще става много трудно и само след сериозна причина", завърши Кунчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ккк19

22.03.2020 | 00:22

Простотията си е в беге неможете да контролирате както вдуги държави вие познавате само корупцията и простотията

Отговори
0 0

Плашете плашете

21.03.2020 | 21:42

Ама ще дойде време обикновените хора да вземат мерки срещу вас. Ще видим тогава вие дали лесно ще излизате и докога

Отговори
2 5

Петя милинова

21.03.2020 | 21:29

Ако това е така тогава да си останем всички в къщи какво чакаме?

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?